Skocz do zawartości

[uzywany gravel-przelaj] do 2500 zl

aretk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja przy podobnych wymiarach, przekrok ten sam tylko wzrost o 2cm mniejszy jeżdżę na rowerze w rozmiarze 54, TTH około 550mm. Szukał bym też roweru w Twojej okolicy, żeby można było go obejrzeć na żywo i przymierzyć.

Napisano

Marka znana. Jeden z zespołów World Touru jeździ na ich rowerach. Mają dużo ciekawych rowerów w swoim portfolio w większości nie są to tanie modele.

Napisano
7 minut temu, aretk napisał:

Szczerze powiedziawszy nie slyszalem wczesniej o tej marce.Wiesz cos na jej temat ?

Przede wszystkim firma jest z Belgii a tam kolarstwo przełajowe jest prawie sportem narodowym :)

Napisano

mam dzis wolne wiec podjade zobacze, ale juz tutaj dziewczyna krzyczy zebym kupil cos nowego z serwisem a nie uzywki ;)

Mysle, ze fundusz moze wzrosnac o 800 zl ale nie ukrywam, ze nie chcialbym az tyle wydac.

Znalazlem cos takiego :

https://allegro.pl/rower-accent-cx-one-gravel-przelajowy-2018-l-i6951403613.html

https://allegro.pl/romet-boreas-1-rower-gravel-przelaj-apex-56cm-w-wa-i7478748259.html#thumb/2

Romet na znacznie lepszym osprzecie ale czy jako poczatkujacy wyczuje roznice miedzy tymi podzespolami ?

Napisano

Z tych dwóch zdecydowanie Boreas - ma carbonowy widelec, który daje dużą różnicę w komforcie jazdy, poza tym napęd 1-rzędowy ogólnie staje się w tej chwili standardem w CX i wszyscy użytkownicy sobie chwalą, hamulce BB5 mają powszechnie bardzo dobre opinie, no i wygląda znacznie lepiej od Accenta :)

Jak miałbym się czepiać, to linki puszczone dolną rurą będą łapać błoto.

Warto się też przymierzyć, bo klamkomanetki SRAMa mają jedną dźwignię do zmiany biegu w górę i w dół, a to nie wszystkim pasuje.

Napisano

sprawa jest taka, ze mocno sie nie znam wiem jedynie ze przez ostatnie 2 tyg bylem 4 razy na rowerze znajomego i jedyne o czym mysle to zeby znow sie gdzies przejechac i zresetowac :) 

Nie chcialbym pakowac mnostwo kasy - pomysle nad Rometem.

A czy ten Accent to jakis wynalazek z kosmosu czy na 1 bajk sie nadaje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...