Skocz do zawartości

[do 1000zł] Zakup roweru cross/trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej wszystkim, z racji zdawkowej wiedzy nt rowerów zwracam się z prośbą w wybraniu koła.

Jak w temacie - może to być cross lub trekkingowy. Maksymalnie trasy 150km (50% - asfalt, 50% lasy, ścieżki). Będę chciał sobie dorzucić torbę na tył. Szukałbym używek na allegro, ale nie wiem, które pozycje będą warte uwagi. Mam świadomość, że za taki budżet sprzęt nie będzie szczytem marzeń, ale po prostu chcę na jakiś czas mieć coś w miarę przyzwoitego.

Z kolei z nowszych sztuk rozważam te: 

http://kands.pl/portfolio_page/28-kands-stv-900-men/

https://miastorowerow.pl/pl/rowery-crossowe/22817-rower-28-vellberg-cross-explorer-11-m-altus-czarno-czerwony-mat-17-rowery-crossowe.html

+ czy są jakieś rowery godne polecenia w tym budżecie w Decathlonie (seria B'TWIN?)

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam T.

Napisano

Na początek dwa kryteria:

- nic z wolnobiegiem (czyli co najmniej 3x8 ma być )

- zamiast pseudoamortyzatora z przodu - sztywny widelec.

W nowych wielkiego wyboru nie ma, a co jest zostało tu sto razy opisane.  Jak masz kogoś, kto się zna, to używka jest rozsądnym wyjściem.

Podaj wzrost, wagę  i długość nogi to  może ktoś ci podrzuci jakąś ofertę - ale zazwyczaj to szukający wynajduje i dopytuje czy warto ...

Napisano

Pierwszy za duży, ostatni za mały, trzeci ma wolnobieg...  bez wchodzenia w faktyczny stan techniczny

Zostaje więc jeden, o którym - jeśli już sprzedający przyznaje się do luzów tu i ówdzie , wykluczając możliwość reklamacji -  ja bym osobiście zapomniał :)

Napisano

Hamulce xt(+), piasty xt(+), korba tourney(niska grupa, dużo niżej w hierarchi niż xt, suport na kwadrat), przerzutka tył alivio(+), koło tył mavic, przód chyba też, kaseta w stanie dobrym, na rowerze nie zobaczyłem obtarć czy wgnieceń, moim zdaniem jest w dobrym stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...