Jemiol Napisano 19 Sierpnia 2018 Napisano 19 Sierpnia 2018 Witam, mam 179 centymetrów wzrostu i ważę 63 kg. Przymierzam się do zakupu roweru do 1500 zł maksymalnie. Do tej pory myślałem, że najlepszym wyborem będzie rower górski, ale zacząłem czytać o rodzajach i juz sam nie wiem. Na razie najlepszym rowerem jaki znalazłem jest Kands Energy 1300 - jest to rower w osprzecie schimano alivio i na amortyzatorach suntour XCM, z wyglądu wydaje się ładny, posiada hamulce Vbrake ale widziałem też modele z hamulcami mechanicznymi tarczowymi. Ten sam producent ma rower Kands Energy 1200 - jest to ta sama wersja tylko ze słabszym osprzętem, kosztem hamulców hydraulicznych. Co do hydrauliki to unikam jej, ponieważ koszty eksploatacji i serwisu są spore i nie warte zachodu w tym budżecie. Rozważalem rowery marki Kross tylko nie orientuje się w modelach. Zależy mi też na tym żeby po przejechaniu kilkudziesięciu km nadal komfortowo się jechało, bo moim poprzednim rowerem był rower z komunii giant revel, sprzedałem go bo miał za mała ramę. Po przejechaniu juz 15 km bolały mnie 4 litery od jazdy. Dodam, że w większości poruszam się chodnikami i drogami polnymi. Potrzebny mi bedsie w jakieś przejażdżki "niedzielne" i jak wspominałem trochę w teren. Jeśli polecacie inny typ roweru to tez chciałbym modele z niego bo jestem zielony w tym temacie, liczę na pomoc. Pozdrawiam
Pablo59 Napisano 19 Sierpnia 2018 Napisano 19 Sierpnia 2018 Przejrzyj tematy "jaki cross za 1500" albo (jak dojrzejesz do dołożenia ciut ) "jaki cross za 1300-1800" - prochu się tu nie wymyśli... rama 19"
Bojkow Napisano 19 Sierpnia 2018 Napisano 19 Sierpnia 2018 chcesz tanio i dobrze to kup używkę, nie ma większego sensu nówka. Wydatek od 250-700zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.