Astronh Napisano 27 Lipca 2018 Napisano 27 Lipca 2018 Witam, Planuję wymienić osprzęt w swoim rowerze na XT M8000 z małymi wyjątkami, tylną przerzutką będzie XTR (możliwe że wymienie kółka przerzutki na AEROZINE PL1.0 niebieskie ), łańcuch od KMC (czarno-niebieski) a kasetą prawdopodobnie będzie SRAM XG-1195 (tak, wiem trochę kosztuje i będę musiał zmienić bębenek ale kolorystycznie będzie pasować ), stąd moje pytanie. Wiem że taka konfiguracja powinna działać ale i tak mam małą nie pewność czy aby na pewno wszystko będzie ok. Dlatego chciałem się spytać jeszcze kogoś, co sądzicie o takim połączeniu? Będę wdzięczny za doradzenie mi w tym temacie.
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2018 Mod Team Napisano 28 Lipca 2018 Aluminiowych kółeczek to bym nie zakładał. Jeżeli ta kaseta to 10-42 to będzie to działać bez problemu. Zamiast xtr lepiej być X1 albo X0 założył. Wiem ze jest odwieczna walka miedzy shimano a sram ... ale przy 11sp niestety napęd shimano nie ma podejścia do srama. Jest dużo tańszy i bardzo dobry wiec ma przebicie ale sporo mu brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.