Skocz do zawartości

[FSA V-Drive] Nie umię sciągnąć korby

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję wymienić korbę FSA V-Drive taką z powodu zużycia blatów. Środek suportu mam PF Zdemontowałem lewe ramie i teraz osi nic nie trzema oś jest pusta w środku. Waliłem młotkiem przez drewniany klocek ale nic nie ruszyła nawet. Nie waliłem z całej siły bo nie chciałem wybić jej razem z miską suportu. Spotkał się ktoś już z takim problemem? Czy jak będę walić z całej siły w oś mogę skrzywić ramę? Tak że jedna osoba będzie trzymać rower a druga walić?

Napisano

"Nie umię"

Byś to poprawił w temacie...

Obejrzałem kilka filmików i raczej nie ma tam nic co by trzymało korbę. Próbowałeś wstrzyknąć trochę jakieś penetratora? Może korba się zapiekła dość mocno.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli ta korba ma 24mm a łożyska sa np od shimano to wyjecie korby nie jest łatwe ... ale młot i jazda. Oczywiście jak stalowy to przez drewienko jak gumowy to bezpośrednio w oś. Ewentualnie można sprawdzić czy nie ma patentu jak campagnolo, gdzie jest pierścień trzymający łożysko przed wypadnięciem. Należy go wyjąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...