Gość Napisano 15 Lipca 2018 Napisano 15 Lipca 2018 Potrzebuję wymienić korbę FSA V-Drive taką z powodu zużycia blatów. Środek suportu mam PF Zdemontowałem lewe ramie i teraz osi nic nie trzema oś jest pusta w środku. Waliłem młotkiem przez drewniany klocek ale nic nie ruszyła nawet. Nie waliłem z całej siły bo nie chciałem wybić jej razem z miską suportu. Spotkał się ktoś już z takim problemem? Czy jak będę walić z całej siły w oś mogę skrzywić ramę? Tak że jedna osoba będzie trzymać rower a druga walić?
Gość Napisano 15 Lipca 2018 Napisano 15 Lipca 2018 "Nie umię" Byś to poprawił w temacie... Obejrzałem kilka filmików i raczej nie ma tam nic co by trzymało korbę. Próbowałeś wstrzyknąć trochę jakieś penetratora? Może korba się zapiekła dość mocno.
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2018 Mod Team Napisano 15 Lipca 2018 Jeżeli ta korba ma 24mm a łożyska sa np od shimano to wyjecie korby nie jest łatwe ... ale młot i jazda. Oczywiście jak stalowy to przez drewienko jak gumowy to bezpośrednio w oś. Ewentualnie można sprawdzić czy nie ma patentu jak campagnolo, gdzie jest pierścień trzymający łożysko przed wypadnięciem. Należy go wyjąc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.