desu Napisano 25 Czerwca 2018 Napisano 25 Czerwca 2018 Mam rower, w którym zamontowane są przerzutki Shimano Nexus 3. Rower ma również hamulce torpedo. Podczas wyprowadzania roweru z garażu (tyłem) zauważyłem, że coś tam strzela. Próbowałem zlokalizować źródło tego dźwięku, ale jedyne co mi się udało ustalić, to: dzieje się to w okolicy tylnej piasty lub przerzutek dźwięk to pojedynczy strzał (jakby coś tam przeskakiwało) nie ma korelacji pomiędzy pełnym obrotem koła, a ów dźwiękiem strzelanie wydaje się występować mniej więcej co 1/3, 1/2 pełnego obrotu podczas jazdy lub prowadzenia roweru do przodu strzelanie nie występuje. Rower ma za sobą maksymalnie ~ 50 km i był użytkowany zgodnie z przeznaczeniem (tzn. nie jeździłem rowerem miejskim po leśnych ścieżkach/wybojach). Czy macie pomysł co może być przyczyną? Nie bardzo mam czas zaprowadzić rower do serwisu, więc może uda mi się rozwiązać ten problem z Waszą pomocą
desu Napisano 30 Czerwca 2018 Autor Napisano 30 Czerwca 2018 Podbijam temat, ponieważ udało mi się nagrać ów cykanie:
TheJW Napisano 30 Czerwca 2018 Napisano 30 Czerwca 2018 Nie uda Ci się rozwiązać tego problemu bez wizyty w serwisie. A i tutaj byłbym ostrożny, bo niewiele serwisów potrafi dobrze (o ile w ogóle) zrobić Nexusa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.