Mart.ini Napisano 20 Czerwca 2018 Napisano 20 Czerwca 2018 Witam! Ostatnio podczas jazdy pękł mi hak do mocowania tylnej przerzutki ( zdj. nr 3 ) i nie mogę odkręcić tej urwanej części haka. Nimbus 5mm wchodzi elegancko ale jak kręce w jedną albo drugą strone to hak również się przekręca do momentu aż dojdzie zablokuje się o przerzutke i koniec. Nie wiem czy mam użyć sporo siły żeby to się odkręciło, boję się że coś urwę jak za mocno szarpne czy też robię coś nie tak. Dodam że przerzutka to sram sx 5, rower boardman mx comp jeśli by to miało w czymś pomoć. jeszcze chcałbym zapytać przy okazji czy można jakoś zastąpić taki hak ramy innym czy musi być taki sam? PS. Przepraszam jeśli dodałem to w złym dziale, to mój pierwszy post, jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o rowery. Zastanawiałem się nawet oddac go do serwisu choć.
Imar Napisano 20 Czerwca 2018 Napisano 20 Czerwca 2018 Hak w imadło i odkręć imbusem. Hak musi być taki sam, innego do ramy nie zamontujesz.
Mart.ini Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Napisano 20 Czerwca 2018 O cholerka, zadziałało Dzięki Imar <3 Hak już zamówiłem taki sam 79 zł to chyba sporo ale jak mus to mus.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.