Skocz do zawartości

[2500-3500zł] Dwa rowery crossowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

od paru tygodni rozglądam się na rynku za rowerami dla mnie i dla mojej dziewczyny. Spora ilość odwiedzonych sklepów i sporo przeróżnych opinii sprzedawców wymieszało mi wszystko w głowie, dlatego proszę Was o pomoc.

Zamierzamy jeździć zazwyczaj po asfalcie ale zdarzy się też jakaś boczna droga więc myślę, że rower crossowy będzie odpowiedni.

To to ustaliliśmy to wielkość ram i kół: 
dla dziewczyny (52kg, 163cm) wybraliśmy 28 cali i ramę M (17') w damskiej rozmiarówce,
dla mnie (97kg, 180cm) wybraliśmy 28 cali i ramę L (21') w męskiej rozmiarówce.

To na czym nam zależy to najlepszy w tej cenie osprzęt, hamulce tarczowe i amortyzator z przodu (czyli standardowo... tanio a dobrze < mam nadzieję, że są modele, gdzie jedno drugiego nie wyklucza).

Jak rozmawiałem ze sprzedającymi to mówili mi, żebym brał Krossa bo są najlepsze w stosunku jakość/cena, ewentualnie Marin (Marin? nigdy nie słyszałem..)
Poczytałem w internecie i podobno dobrą marką jest też Cube...

Panowie z góry dziękujemy za pomoc :)

Napisano

Mierzyłem się w sklepie i mam wrażenie, że te 19' były ciut za małe.. na 21' czułem się dużo lepiej ale może to faktycznie zły pomysł. Skoczę do rowerowego raz jeszcze i się przymierzę 

Napisano

Nieco poniżej 3k można kupić niezłe wyposażony cross rodzimego producenta - Unibike Viper Disk,  Northtec Caledon DB DR, Romet Orkan 5, coś tam z wyższych Kross Evado. Ze wskazaniem na Northtec i Romet, bo mają powietrzny amor. Ale podobno dostępność Northtec'ów w tym roku jest bardzo słaba. Nieco drożej z importu można pomyśleć  - Merida Crossway 300, Giant Roam 1, KELLYS Phanatic 70, z Cube też pewnie coś, ale nie znam ich modeli.

Napisano

Podoba mi się Northtec, fajny osprzęt, wypada chyba najlepiej.
Cena za jaką go znalazłem to 3200zł za model z 2018... Panowie i Panie - potwierdźcie jeszcze proszę czy to dobra cena jak za ten rowerek i dla siebie mam wybór z głowy :) 

Napisano

Panowie zmiana zaszła. Zdecydowałem się na Giant Roam 0 2018. W intersporcie jest za 4300zł i w ramach promocji mogę dobrać dowolny towar ze sklepu za 860zł - myślę, że spoko. Dzięki bardzo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...