Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] microSHIFT Marvo LT

gambit17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Upatrzyłem sobie rower crossowy Specialized crosstrail sport disc 2018, który wyposażony jest w przerzutkę przednią microSHIFT Marvo LT oraz manetki tej samej firmy.  Jaki jest odpowiednik tej przerzutki u firmy Shimano?  Nie jestem rozeznany w temacie, jak wygląda łatwość serwisowania tych komponentów w Polsce?, czy w razie awarii trzeba czekać na części? Czy ktoś użytkuje taki sprzęt, jak z kulturą pracy? 

Pozdrawiam Marcin 

Napisano

Marvo LT to, według najnowszego katalogu producenta odpowiednik grup 9-rzędowych Alivio, Acera, Altus. Serwis jak serwis - każdy kto nie ma dwóch lewych rąk zrobi to. U nas sporadycznie coś można kupić, najwięcej w europie mają chyba w UK a jak popatrzeć na ebay czy alixpress to Microshift jest bardziej popularny na szosie. Mam tylko klamkomanetki pod szosę 2x7 i nie narzekam. W porównaniu do sh5700 brakuje ale porównując do starej Sory 9b z dzyndzlem według mnie jest lepiej. Może nie tyle praca co wygoda trzymania no i te dwie dźwignie - dla mnie bomba. Z tego co sam wyczytałem ich manetki pracują "bardziej twardo" niż Sh i są głośniejsze. W moich to się zgadza i pewnie w mtb jest podobnie. Szosowcy są raczej zadowoleni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...