Bodo Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Cześć. Od kilku dni przeszukuje wszystkie możliwe źródła informacji rowerowej. Czas na zmianę mojego Krossa A6 z 2007 roku. Z roweru jestem zadowolony ale czas na zmiany. Trasy to na ten moment wszystko co jest w KPN z nastawieniem na szybkie ścieżki. Koła 29. Z informacji uzyskanych od kilku znajomych, najbardziej rozmyślam pomiędzy 1. Trek X-Caliber 8 2. Cube Attention/WS Race Nie zależy mi na marce, bardziej na jakości. Jest wiele marek bardziej i mniej znanych, a nie oszukujmy się - marka musi kosztować. Wolał bym wydać jak najmniej ale nie chcę gorszego sprzętu niż mam teraz. Najlepiej jak by było z warszawy do przymiarki. Jeżeli może ktoś coś poradzić do proszę o rady Pozdrawiam
macko12 Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 https://www.rosebikes.pl/rose-count-solo-1-bike-now-2660369?product_shape=Matt+Black%2FShiny+Black masz dobry amor koła napęd myślę że to dobra propozycja w tej cenie, możesz sprawdzić jeszcze Canyon gdzie możesz w ciągu 30 dni zwrócić model jeżeli Ci nie przypisuje lub spróbować poszukać Merida 500 lite
Bodo Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Napisano 4 Czerwca 2018 Zastanawiałem się nad ROSE, kolega mnie namawiał. Model zaprezentowany wygląda ciekawie, aczkolwiek 27.5 koła no i szkoda że wysyłkowo.
lederfox34 Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Masz jeszcze opcje na https://www.szumgum.com/author-instinct-29-12464.html pod 4tys powinno wejść. A tu wymiatacz z reba i karbonem i fajnym osprzętem https://m.olx.pl/oferta/rower-stage-50-rama-m-29-2017-carbon-CID767-IDsYvA5.html/?position=2&page=2 aczkolwiek używany. Pod budżet może dałoby się zapiac.
Bodo Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Napisano 5 Czerwca 2018 A co jak by pozostać przy Krossie Jak technicznie wygląda Kross Level 6 w tegorocznym wydaniu https://www.goride.pl/meskie-4/kross-level-6-0-29-2018?from=listing&campaign-id=20
macko12 Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 Ja bym został przy Rose że względu na koła i amortyzator bo napęd prawie zbliżony
Bodo Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Napisano 5 Czerwca 2018 6 minut temu, macko12 napisał: Ja bym został przy Rose że względu na koła i amortyzator bo napęd prawie zbliżony A wiadomo Ci jak wygląda teraz czas dostawy? Tak zbliżony.
macko12 Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 Ja akurat zamawiałam Canyon i z 2 tygodnie może to trwało ale Rose to nie wiem masz tu ich przedstawiciela na forum to możesz śmiało się zapytać
HetManPL Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 @Bodo odpowiem w temacie, na PW. Ogólnie każdy Kross jest przez sklepy sprzedawany z wysoka marża. Jak Trek. Wiec z ceny katalogowej zawsze cos urwiesz, zalezy jak dobrym negocjatorem jestes Z drozszych modeli urwiesz więcej bo to az tak często sie nie sprzedaje...
Bodo Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Napisano 6 Czerwca 2018 15 godzin temu, HetManPL napisał: @Bodo odpowiem w temacie, na PW. Ogólnie każdy Kross jest przez sklepy sprzedawany z wysoka marża. Jak Trek. Wiec z ceny katalogowej zawsze cos urwiesz, zalezy jak dobrym negocjatorem jestes Z drozszych modeli urwiesz więcej bo to az tak często sie nie sprzedaje... A można wiedzieć gdzie Ty kupowałeś Krossa? Szczerze to myślałbym o Level 7 ale na razie najtaniej to 4100. A negocjatorem jestem kiepskim
Bodo Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Napisano 9 Czerwca 2018 Temat zamknięty. Poszedłem w eksperyment, ale .... Northtec Cayon DR. Nie przypuszczałem, ale przypadkowo go przymierzałem i jakiś tak wyszło.
Bodo Napisano 12 Czerwca 2018 Autor Napisano 12 Czerwca 2018 Po przejechaniu pierwszych rajdów jestem na plus. Taka sama pętla około 30 km, szybciej o 20 minut niż tydzień wcześniej na Krossie. Prędkość średnia z 16 do prawie 21 na godzinę. Wszystkie podjazdy na rowerze, a w na 26 calowym krossie zdarzało mi się kończyć na nogach. Zobaczymy jak na dłuższą metę. Dzięki wszystkim za dyskusję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.