Skocz do zawartości

[3000-4000] XC Hardtail na Kampinoskie szlaki

Bodo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Od kilku dni przeszukuje wszystkie możliwe źródła informacji rowerowej.

Czas na zmianę mojego Krossa A6 z 2007 roku.

Z roweru jestem zadowolony ale czas na zmiany.

Trasy to na ten moment wszystko co jest w KPN z nastawieniem na szybkie ścieżki. Koła 29.

Z informacji uzyskanych od kilku znajomych, najbardziej rozmyślam pomiędzy

1. Trek X-Caliber 8

2. Cube Attention/WS Race

Nie zależy mi na marce, bardziej na jakości. Jest wiele marek bardziej i mniej znanych, a nie oszukujmy się - marka musi kosztować.

Wolał bym wydać jak najmniej ale nie chcę gorszego sprzętu niż mam teraz.

Najlepiej jak by było z warszawy do przymiarki.

Jeżeli może ktoś coś poradzić do proszę o rady

Pozdrawiam

Napisano

Zastanawiałem się nad ROSE, kolega mnie namawiał.

Model zaprezentowany wygląda ciekawie, aczkolwiek 27.5 koła no i szkoda że wysyłkowo.

Napisano
6 minut temu, macko12 napisał:

Ja bym został przy Rose że względu na koła i amortyzator bo napęd prawie zbliżony 

A wiadomo Ci jak wygląda teraz czas dostawy? Tak zbliżony.

Napisano

Ja akurat zamawiałam Canyon i z 2 tygodnie może to trwało ale Rose to nie wiem masz tu ich przedstawiciela na forum to możesz śmiało się zapytać 

Napisano

@Bodo odpowiem w temacie, na PW. Ogólnie każdy Kross jest przez sklepy sprzedawany z wysoka marża. Jak Trek. Wiec z ceny katalogowej zawsze cos urwiesz, zalezy jak dobrym negocjatorem jestes :) Z drozszych modeli urwiesz więcej bo to az tak często sie nie sprzedaje...

Napisano
15 godzin temu, HetManPL napisał:

@Bodo odpowiem w temacie, na PW. Ogólnie każdy Kross jest przez sklepy sprzedawany z wysoka marża. Jak Trek. Wiec z ceny katalogowej zawsze cos urwiesz, zalezy jak dobrym negocjatorem jestes :) Z drozszych modeli urwiesz więcej bo to az tak często sie nie sprzedaje...

A można wiedzieć gdzie Ty kupowałeś Krossa? Szczerze to myślałbym o Level 7 ale na razie najtaniej to 4100.

A negocjatorem jestem kiepskim

Napisano

Temat zamknięty.

Poszedłem w eksperyment, ale ....

Northtec Cayon DR.

Nie przypuszczałem, ale przypadkowo go przymierzałem i jakiś tak wyszło.

Napisano

Po przejechaniu pierwszych rajdów jestem na plus.

Taka sama pętla około 30 km,  szybciej o 20 minut niż tydzień wcześniej na Krossie.

Prędkość średnia z 16 do prawie 21 na godzinę.

Wszystkie podjazdy na rowerze, a w na 26 calowym krossie zdarzało mi się kończyć na nogach.

Zobaczymy jak na dłuższą metę.

Dzięki wszystkim za dyskusję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...