osis25 Napisano 21 Maja 2018 Napisano 21 Maja 2018 Witam Panowie. Po dłuższych przemyśleniach postanowiłem przesiąść się z crossa na gravel. Moje wymagania to komfortowa pozycja, nie żadna sportowa. Rower ma służyć na dojazdy do pracy 15km w jedną stronę, sobotnie wycieczki z rodziną. Większość czasu jeżdżę po asfalcie i leśnych ścieżkach, żadne góry i tym podobne. Mam 175cm i wagę 110kg. Czy znajdziemy coś sensownego ? Przypominam, że zależy mi na jak najbardziej komfortowej pozycji.
Kreick Napisano 21 Maja 2018 Napisano 21 Maja 2018 Przy Twoim wzroście problemu nie będzie raczej, najtaniej wyjdzie pewnie Marin Nicasio z nówek. Za 2800zł masz kompletny rower ze wszystkim co potrzeba. Jeśli celujesz w coś z wyższej półki to Marin Four Corners chyba ma już wszystko co można wymarzyć. Four Corners ma jeszcze wyższa główkę ramy i tym samym jeszcze bardziej prostuje pozycję. Ale tak jak mówię - przy Twoim wzroście pewnie Nicasio już da radę.
clavdivs Napisano 21 Maja 2018 Napisano 21 Maja 2018 Dlaczego chcesz się przesiąść na rower typu gravel ?
osis25 Napisano 21 Maja 2018 Autor Napisano 21 Maja 2018 Dla tego że jest to rower dla mnie bardziej uniwersalny i mniej awaryjny np amortyzator. Kolejna sprawa uwielbiam baranka i możliwość różnego chwytu.
macko12 Napisano 22 Maja 2018 Napisano 22 Maja 2018 http://skleprower.pl/fuji-jari-25-2018-shimano-clarisaltus-2x8-p-51.html spokojnie wytargujesz kilka stówek i masz stalową ramę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.