muzalk Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Hej, przymierzam się do kupna roweru Enduro w podanym przedziale cenowym. Aktualnie mam na oku giant reign 1.5 GE z 2018 roku. Katalogowo niby 14,800 ale mam propozycję 11,600. Jak taki rowerek by się sprawował? Osprzętowo naprawdę wyglada zacnie. Jakie są wasze typy w tym przedziale cenowym? EDIT: 65kg, 183 cm wzrostu
albrecht Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 dużo w góry śmigasz ? Nie podkopuje twoich kompetencji ale może rower enduro jest dla ciebie overkillem. Dzisiejsze Allmountain naprawdę potrafią znieść wiele.
muzalk Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Napisano 22 Kwietnia 2018 1 minutę temu, albrecht napisał: dużo w góry śmigasz ? Nie podkopuje twoich kompetencji ale może rower enduro jest dla ciebie overkillem. Dzisiejsze Allmountain naprawdę potrafią znieść wiele. Ostatnio w dol coraz więcej. All mountain aktualnie wlasnie mam. 120mm przód i tył. Szukam czegoś porządniejszego
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzisiejsze All mountain to jakieś 150 mm skoku, nie wystarczy ?
muzalk Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Napisano 22 Kwietnia 2018 Teraz, Rulez napisał: Dzisiejsze All mountain to jakieś 150 mm skoku, nie wystarczy ? Niby starczy, jednakże kupując taki rower myśle przyszłościowo i wole kupic jednak ta endurówkę z 160mm skoku i wyszaleć się na srebrnej gdzie jestem dosyć często i cały czas poznawać rower i nie dopuścić do tego że rower nie będzie po pewnym czasie spełniał moich oczekiwań. Popraw jeśli jestem w błędzie
lichak Napisano 22 Kwietnia 2018 Napisano 22 Kwietnia 2018 Nie jesteś w żadnym błędzie, umiejętności pójdą w górę, a rower przestanie wystarczać, enduro/freeride to jak chcesz na dłużej to minimum. Wiem czym jest Srebrna i tam nawet dobry by był DH ale zawsze dobrym kompromisem jest enduro/FR - 160-180mm skoku. Dziś byłem na fajnym zlocie gdzie było dobrze widać że rower robi sporo roboty, gdzie przy swoich 120mm mógł byś potrzebować pomocy medycznej. A rower myślę że ten akurat na długo Ci wystarczy.
muzalk Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Napisano 22 Kwietnia 2018 Teraz, lichak napisał: Nie jesteś w żadnym błędzie, umiejętności pójdą w górę, a rower przestanie wystarczać, enduro/freeride to jak chcesz na dłużej to minimum. Wiem czym jest Srebrna i tam nawet dobry by był DH ale zawsze dobrym kompromisem jest enduro/FR - 160-180mm skoku. Dziś byłem na fajnym zlocie gdzie było dobrze widać że rower robi sporo roboty, gdzie przy swoich 120mm mógł byś potrzebować pomocy medycznej. A rower myślę że ten akurat na długo Ci wystarczy. Dokładnie o tym samym mówię. Umiejętności pójdą w górę a rower zostanie. W niedługim czasie chce się rownież wybrać na gore żar a kolega mówił że tam są spore skoki. Dziękuję wszystkim za cenne rady !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.