Nexor Napisano 18 Kwietnia 2018 Napisano 18 Kwietnia 2018 Witam wszystkich serdecznie, Posiadam Crosstrail elite 2017 i zajechałem duży blat od korby. Koszt zamiennika to ponad 500 zł więc lepiej dołożyć i wymienić korbę. Prośba do was koledzy o pomoc w doborze kompatybilnej na tyle, aby nie wymieniać niczego oprócz suportu. Przeglądałem MTB i ilość zębów na dużym blacie to max 40 (mało). Szosowe niektóre to 46/36 więc winno być ok, ale czy będzie pasować. Proszę o pomoc w odpowiednim wyborze. Dzięki.
Jermak Napisano 18 Kwietnia 2018 Napisano 18 Kwietnia 2018 Nie mam pojecia co wyprawiales z tym rowerem ze tak szybko naped zajechales Tarcze do twojej korby nie sa az tak drogie jak wstawisz jakies zdiecia to mysle ze cos znajdziemy co bedzie pasowalo Nowy lancuch tez bedzie potrzebny
TheJW Napisano 18 Kwietnia 2018 Napisano 18 Kwietnia 2018 Z tego co widzę, masz tam mocowanie tarcz 104/64 BCD. Żeby nie wymieniać łańcucha (chociaż jeśli zajechałeś blat, to pewnie i jego, i kasetę trzeba wymienić), musisz znaleźć zębatkę o takiej samej lub mniejszej ilości zębów - w tym drugim przypadku łańuch będziesz musiał skrócić. Na szybko - tutaj masz za 150 zł https://www.bikester.pl/truvativ-mtb-zbatka-rowerowa-44-zby-104-bcd-alu-czarny-404839.html A jak sie trochę wysilisz i poszukasz, to znajdziesz taniej. Swoją drogą...zębatka za ponad 500zł? Chyba mówisz o całej korbie, bo tyle to nawet owale ze stali nierdzewnej od Wolf Tooth nie kosztują...
Nexor Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Napisano 18 Kwietnia 2018 Duży blat ma mocowanie direct-mount. Cena zamiennego blatu podana od lokalnego dystrybytora. Na stronie FSA niby 21euro + vat, ale wysyłka do europy jest droga. Dlatego kombinuję nad zmianą korby np. na S.HIMANO FC-CX50. W załaczeniu dokumentacja korby. Co do zużycia też jestem zdziwiony, że tak szybko. Jeżdżę w miarę spokojnie. Kasetę Sunrace MS3 11-40 i łańcuch KMC X10EL już zakupiłem. V-Drive Modular Cranksets CKM-7700GCT_DM_SPECIALIZED_0.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.