Panika Napisano 29 Października 2006 Napisano 29 Października 2006 Siema! mam takie pytanie: Chce sobie przerobic napęd z przerzutek na singla:) Co bede musiał zmienić? czy tylko zębatke z tyłu(zdjąć kasete) i nic więcej oprócz skrócenia łańcucha i zdj przerzutek?
tichy Napisano 29 Października 2006 Napisano 29 Października 2006 1) Jeśli masz 'pionowe' haki tylnego trójkąta to będziesz musiał zainwestować w napinacz. 2) jak zdejmiesz kasetę to powinieneś 'coś' na jej miejsce założyć, nie wiem jak u nas z dostępnością 'cośi'. Jeśli kiepsko to czeka Cię zakup piasty z wolnobiegiem i przeplecenie koła. 2) imho standardowa korba lipnie w singlu wyląda, ja bym założył taką tylko z blatem. Btw, na tym forum jest temat dla ostrokołowców/singlespeedowców.
Złomek Napisano 29 Października 2006 Napisano 29 Października 2006 popytaj sie w topicu z ostrymi kolami jesli masz rame z otworami na kolo od dolu to chyba bedziesz musial zalozyc napinacz (albo przerobic przerzutke na...takiego onego) bo ciezko bedzie naciagnac lancuch, chyba ze dorwiesz gdzies pologniwa do lancucha:) kasety nie musisz zdejmowac i mozesz przerobic ja (chyba:/) i zostawic jedna koronke, albo kupic cos gotowego: http://reborn.com.pl/inne.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.