Skocz do zawartości

[amortyzator do siodełka] gdzie mogę kupić rinsten spring

TENtamten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Ostatnio przeglądając internet natrafiłem na takie coś jak (rinsten spring), wygląda to tak jak w zalączniku. Wie ktoś może gdzie mogę dostać coś takiego w Polsce lub czy jest jakaś podróbka tego?

rinsten-spring-3.jpg

Napisano

Dzień dobry

Raczej nigdzie. Zdaje się, że ten pomysł dopiero rozkręca się na Kickstarterze. Swoją drogą to nie jestem przekonany do takiego rozwiązania, co będzie jeśli któryś z tych "prętów" trzaśnie pod jeźdźcem? Wolę nawet nie myśleć. 

Napisano

Wygląda dość ryzykownie. Ten element będzie pracował cały czas, istnieje szansa że w pewnym momencie nie wytrzyma i co wtedy? Lądujesz tyłkiem na dwóch ostrych prętach.

Napisano

Otóż to. Wcześniej czy później nastąpi zmęczenie materiału, trach i po zawodniku. Nie ryzykowałbym dodatkowo zakupu ze wschodu. Nie wiadomo do końca, mimo opisu, z czego to jest zrobione i jak porządnie. 

Napisano

Osobiście uważam że to genialnie prosty patent dla turystów. Wydaje się lepsze od wszelkich pseudo amortyzatorów podsiodełkowych.  Jak dobrze będzie przemyślane i odpowiednio wykonane- awaryjność powinna być na bardzo niskim poziomie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Przedpłatę można zrobić tu https://rinsten-spring.backerkit.com/hosted_preorders/112936

44 dolary +12 dolarów wysyłka - pewnie dojdzie też vat w urzędzie celnym

Do krytykujących - wystarczyło wejść na stronę projektu aby wyczytać dwa słowa = wieczysta gwarancja

czyli nie będzie to raczej coś co się szybko  rozpadnie = oczywiście jak ze wszystkim ktoś może mieć pecha

Też podoba mi się to rozwiązanie i raczej to przetestuje - najwyżej odsprzedam używane na allegro zwłaszcza że szukam dobrej amortyzacji pod siodło 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...