Skocz do zawartości

[koła] Budżetowe koła Enduro

Celir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Piszę do was z prośba o rade w kwestii budżetowych kół. Buduje na nowy sezon rower na bazie ramy Dartmoor Hornet którą już mam brakuje mi jednak tylnego koła. Śmigam amatorsko po trasach w okolicach Bielsko-Białej a co za tym idzie nie potrzebuje super dobrych super lekkich kół. Przeglądając fora oraz sklepy natknąłem się na piaste NOVATEC D142SB-X12  oraz obręcze Alexrims Volar 2.5 i Octane One Solar Trail. Na temat piasty nie znalazłem dużo opinii poza faktem że ma ona tylko 2 łożyska maszynowe co może być problemem. Co do obręczy to Octane montowane są w rowerach NS Eccentric co wydaje mi się jest wystarczającą reklamą. Obręcz Alexrims również ma dobre opinie a do tego jest nieco lżejsza co przy ramie ważącej 2.8kg ma znaczenie. Celuje w opony 2.40 co jest powodem tak szerokich obręczy. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? czy warto iść w tym kierunku czy może jesteście w stanie polecić jakieś inne komponenty. Dziękuje za pomoc 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...