Skocz do zawartości

[Suport] strzela

Skrokuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu zaczęło mi coś strzelać w suporcie. Rozkręciłem to, łożyska są w dobrym stanie i wszystko fajnie się kręcie dopóki tego porządnie nie dokręcę. Przy kręceniu korbę pojawia się dzwięk niczym uruchamianie ursusa. Nie wiem co mam z tym zrobić, proszę o pomoc.

Napisano

Co to za suport? Skąd wiesz że łożyska są w dobrym stanie?

Napisano

To jest rower dirt. Nie znam się za bardzo na tych rodzajach. Wiem tyle że oś suportu to taki jakby sześcian. Mniej więcej te łożyska sprawdziłem, a poza tym zmieniany był suport jakiś rok temu

Napisano

No to chociaż fotka...

Strzelam że to suport na kwadrat. Wykręć, wyczyść wszystko dokładnie, nasmaruj i skręć. Jak nadal będzie strzelał to suport do wymiany. Koszt suportu na kwadrat jest tak niski że chyba nawet nie ma co się zastanawiać tylko wkładać nowy.

Napisano

Chyba hipersześcian:o

Jak nie skręcisz to strzela i jest luz, a jak skręcisz to chrobocze i kręci się tępo? To są klasyczne objawy zużycia łożysk i cały suport masz do wymiany.

Napisano

Tez mnie tym "sześcianem" rozbawił... Nic dziwnego że czasami trudno się z ludźmi dogadać skoro maja taki problem z użyciem właściwiych słów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...