Skrokuu Napisano 24 Stycznia 2018 Napisano 24 Stycznia 2018 Witam, od jakiegoś czasu zaczęło mi coś strzelać w suporcie. Rozkręciłem to, łożyska są w dobrym stanie i wszystko fajnie się kręcie dopóki tego porządnie nie dokręcę. Przy kręceniu korbę pojawia się dzwięk niczym uruchamianie ursusa. Nie wiem co mam z tym zrobić, proszę o pomoc.
Gość Napisano 24 Stycznia 2018 Napisano 24 Stycznia 2018 Co to za suport? Skąd wiesz że łożyska są w dobrym stanie?
Skrokuu Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Napisano 24 Stycznia 2018 To jest rower dirt. Nie znam się za bardzo na tych rodzajach. Wiem tyle że oś suportu to taki jakby sześcian. Mniej więcej te łożyska sprawdziłem, a poza tym zmieniany był suport jakiś rok temu
Gość Napisano 24 Stycznia 2018 Napisano 24 Stycznia 2018 No to chociaż fotka... Strzelam że to suport na kwadrat. Wykręć, wyczyść wszystko dokładnie, nasmaruj i skręć. Jak nadal będzie strzelał to suport do wymiany. Koszt suportu na kwadrat jest tak niski że chyba nawet nie ma co się zastanawiać tylko wkładać nowy.
seraph Napisano 24 Stycznia 2018 Napisano 24 Stycznia 2018 Chyba hipersześcian Jak nie skręcisz to strzela i jest luz, a jak skręcisz to chrobocze i kręci się tępo? To są klasyczne objawy zużycia łożysk i cały suport masz do wymiany.
gocu Napisano 25 Stycznia 2018 Napisano 25 Stycznia 2018 Tez mnie tym "sześcianem" rozbawił... Nic dziwnego że czasami trudno się z ludźmi dogadać skoro maja taki problem z użyciem właściwiych słów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.