Skocz do zawartości

[2000/2200] Street/dirt

KsD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nastąpił właśnie w życiu ten okres, że znudziła mi się jazda rowerem szosowym i postanowiłem spróbować czego innego. Ze względu, że zawsze lubiłem skakać po schodach itp. zaraziłem się rowerem typu street/dirt. Rowerem będe głównie jeździł po mieście mam wiele murków, schodów skatepark itp. Mam pytanie czy rower w 100% do streetu na sztywnym widelcu nadaje się do zjazdów ze schodów czy bardziej rower typu dirt. Bo jak wiem to rower do dirtu też idealnie nadaje się do streetu i ma ten+ amortyzator. I najważniejsze co polecacie i dlaczego, używany czy nowy jestem laikiem w rowerach tego typu. Jak coś źle napisałem to przepraszam.

A i kwestia przedniego hamulca bo dzięki niemy można zrobić wiele trików.

Napisano

Ja bym brał dirta z amorem, zawsze jakieś odciążenie dla rąk :D No i jakby Ci się zachciało pojechać na jakąś gładką miejscówkę w lesie to idealnie sie nada na hopki.

Napisano
15 godzin temu, Haitz napisał:

Ja bym brał dirta z amorem, zawsze jakieś odciążenie dla rąk :D No i jakby Ci się zachciało pojechać na jakąś gładką miejscówkę w lesie to idealnie sie nada na hopki.

Trochę się bardziej zagłębiłem i najbardziej pasowałoby mi street-trial. Tylko rower do trialu/street-trialu jest to kosztowna inwestycja. Ale jeżeli ma sprawiać mi to duży fun z jazdy to myślę, że warto. Bo zwykły rower do streetu chyba się nie nadaje na wskakiwanie na przeszkody?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...