Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Cześć, mam pytanie odnośnie kompatybilności - czy można założyć kasetę Shimano MTB 11s na bębenek 8/9/10s? Zakładając, że chodzi o kółka Shimano. Widziałem w kilku miejscach informację, że długość jest taka sama i będzie to grało bez żadnych kombinacji z np. XT8000. Jeśli pasuje to znów pojawia się pytanie - czemu w takim razie szosowa kaseta by nie pasowała? Pytam, bo chciałbym mieć 2 zestawy kół do przełajówki, na obecnym mam szosową ultegrę 11s, przerzutka tylna też z tej grupy i obawiam się, czy to będzie działać z kasetą MTB w konfiguracji jak wyżej - tj. gdyby wymagało doregulowania po zmianie koła to cały plan jest kompletnie bez sensu.
gtb Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Kaseta MTB 11s wchodzi bezproblemu na bębenki 8/9/10 (największa koronka jest na tyle duża , że osadzona jest poza szerokością bębenka - przesunięta w stronę szprych). Przy szosowej nie było takiej możliwości stąd potrzeba szerszego bębenka. Shimanowskie 11s MTB/szosa nie są ze sobą kompatybilne.
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Czyli w razie czego i tak należałoby nieco poprawiać przerzutkę... no i nie ma w ofercie Shimano kaset MTB 11s o zakresach typu 11-28 lub 11-32 (teraz się zorientowałem) więc chyba taki pomysł muszę odpuścić.
phoe Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Jak masz jakaś dziwną piastę, to jest jakieś tam ryzyko że największa koronka będzie haczyła o szprychy. A kasety które podajesz, są ale dla szosy. Tylko kasety szosowej 11rz raczej na bębenek MTB nie wrzucisz.
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Mam DT 350 Road w wersji pod tarcze CL, obecne kółka z Daveo No i właśnie, wychodzi na to, że pod koło z piastą np. shimanowską na 8/9/10s nie wrzucę szosowej kasety 11s, a taka jest mi potrzebna aby mieć zakres jakby chciałbym - 11-28 lub 11-32. Czyli ta opcja odpada i muszę szukać czegoś z piastą pod szosowe kasety 11s... albo najlepiej z taką samą co by od razu wyeliminować problem konieczności regulacji zacisku przy podmianie kół - bo z tego co kojarzę i na logikę to jeśli będą takie same, ta kwestia też powinna wtedy odpaść (choć mogę się mylić). Wychodzi więc że najlepiej złożyć drugi, nawet identyczny zestaw, tyle że z uwzględnieniem innych wymagań (tubelessy).
phoe Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Nie lepiej po prostu wymienić bębenek i tyle? Nawet kluczy nie potrzebujesz wystarczy go pociągnąć i schodzi.
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Niby tak, choć nie jestem pewien - tutaj znów mowa o kołach Shimano MT66. Nie będzie z ich przypadku problemu z wymianą bębenka? Żeby nie zamotać - teraz mam szosowy zestaw od Daveo na piaście o której pisałem. Drugiego zestawu kół nie mam i się zastanawiam własnie, czy lepiej złożyć taki sam jak już posiadam (choć nie potrzebuję w ich przypadku jakiejś lekkości itp.), czy jednak kupić MT66 i jak piszesz, zmienić w nim bębenek, jeśli to możliwe. Druga opcja sporo tańsza.
phoe Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 MT66 to koła do MTB przecież? W sumie to się pogubiłem co ty chcesz osiągnąć. xD Bo raz piszesz o szosowych DT 350 a raz o MT66. Do MT66 chcesz wrzucić kasetę 11rz szosową? Raczej się nie uda, byś musiał kupić do nich pasujących bębenek 11rz do szosy.
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Tak, chodzi o to co napisane w pierwszym poście - 2 zestawy kół do przełajówki. Jeden już mam i służy mi z kasetą 11-25 (11s) i slickami 700x28c za szosowy. Chcę się natomiast wyposażyć w drugi pod lekki teren i zastosowania typowo przełajowe - opony 700x33c typu Schwalbe X-One na mleczku. Pytanie więc brzmi czy lepiej składać, czy wymieniać bębenek w tych MT66 - o ile jest to w ogóle możliwe Wariant z użyciem standardowego bębenka 10s z MT66 + kasety MTB 11s odpada bo brakuje w nich zakresów które by ogarnęła przerzutka.
phoe Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Ty masz te kola 29er, stąd chcesz im wsadzić oponę 700? Byś musiał podejść do jakiegoś większego serwisu rowerowego i spróbować bębenek szosowy dopasować do nich, taniej Ci to wyjdzie bo z 100zł.
Gość Napisano 27 Grudnia 2017 Napisano 27 Grudnia 2017 Tak/nie - przełajówka ma zwykłe 28" - 622 mm. Te MT66 to też 622 mm. Z tego co mi wiadomo 28" i 29er to jest to samo, różnica wynika z większych balonów w oponach MTB. W obu przypadkach (te o których mówię) obręcze to 622 mm, różnica jest w szerokości: Aktualne: 622 x 18C MT66: 622 x 19C Ale to nie problem, bo pod 19C podejdą opony 700x28C i szersze, a ja chciałbym tam wpakować przełajową 700x33 (lub nawet 35c). Tak że z kołami to można w przypadku szosy/cx/gravela i 29er wachlować, tyle żeby w przypadku szosy pamiętać o szerokości jeśli się ma np. opony 700x23c lub 700x25c. Ja nawet w trybie szosowym używam Conti S4000 II w rozmiarze 700x28c i na niższy już nie wrócę (przerabiełm i 23c i 25c i właśnie 28c - różnic w szybkości nie ma, w komforcie jest ogromna).
Gość Napisano 28 Grudnia 2017 Napisano 28 Grudnia 2017 Dobra, poczytałem, popytałem w zaprzyjaźnionych serwisach i nie ma się co bawić - lepiej zamówić drugi zestaw kół na identycznej piaście bo: - nie wiadomo czy uda się wymienić bębenek - bardzo możliwe że trzeba będzie doregulowywać przerzutkę przy zmianie koła, tym bardziej że to 11s - bardzo możliwe że trzeba będzie poprawiać hamulec Wyjdzie drożej ale wtedy nie powinno być żadnych cyrków ani z hamulcami ani z przerzutką. Ot, zmieniam zestaw i tyle, rower gotowy do jazdy.
phoe Napisano 28 Grudnia 2017 Napisano 28 Grudnia 2017 Przerzutkę sortując kołami na innych piastach raczej będziesz musiał regulować, z hamulcem też różnie może być.
Gość Napisano 28 Grudnia 2017 Napisano 28 Grudnia 2017 No właśnie, dlatego wolę mieć jedno i to samo w obu zestawach - pod każdym względem (oprócz cenowego ) jest to pewniejsze i lepsze wyjście z tego co widzę i teraz wiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.