olek741 Napisano 13 Grudnia 2017 Napisano 13 Grudnia 2017 Cześć, zaczęła się zima i zacząłem odbudowywać po kilku sezonach zaniedbania swój rower lekko szosowy. Aktualnie jestem przed wymianą napędu tj. kasety na Shimano HG-50 8rz + łańcuch Shimano HG-41. Jako, że mam w piwnicy klamkomanetki Shimano Alivio ST-M410 i przerzutkę tył Shimano Sora chciałbym dowiedzieć się czy to będzie współgrać? I jeszcze jedno pytanko mam aktualnie klamkomanetki Shimano ST-EF65 2x8. Czy po zmianie 2 rzędowej na 3 rzędową Alivio będę mógł dalej swobodnie obsługiwać biegi z przodu?
woojj Napisano 14 Grudnia 2017 Napisano 14 Grudnia 2017 7 godzin temu, olek741 napisał: mam w piwnicy klamkomanetki Shimano Alivio ST-M410 i przerzutkę tył Shimano Sora Jeśli ta sora jest na 8/9 to tak.... Jeśli chodzi o przód trzeba spróbować podpiąć. Nie wiem jaką masz przerzutkę przód.....ale raczej da się to pożenić.
olek741 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Napisano 14 Grudnia 2017 Właśnie też nie wiem jaka jest przerzutka przód... Nie mogę znaleźć na niej oznaczeń. Dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.