Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Ultegra- regulacja

Gurdziol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Pytanie może z natury prozaicznych ale mam problem z tylka przerzutką. Chodzi o to że po demontarzu koła przy wymianie dętki tylna przrutka jak by straciła swoje ustawienia i że tak powiem po zmiamnie przełożenia "cyka". Jak to usunąż żeby nie rozlegulowac całości?

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

przede wszystkim sprawdź czy koło po demontażu trafiło na swoje miejsce,gdyby jednak to była wina przerzutki to podejrzewam ze regulacja napięcia linki by wystarczyła

• Mod Team
Napisano

Tak jak wyżej, prawdopodobnie koło nie siedzi idealnie. Popuść zacisk na stojącym rowerze, dociśnij lekko rower do ziemi, poruszaj kołem na boki aby osiadło i zaciśnij koło.

Jak dalej będzie cykać, to trzeba po bawić się baryłką. Kręć kołem, i baryłką. jeżeli cykanie zacznie cichnąc i ustanie, to kręcisz w dobrą, jak przerzutka zacznie łapać sąsiedni bieg to w złą. Ustaw baryłkę tak, by nie było słychać cykania na żadnym biegu. Jeżeli się nie da, należy sprawdzić czy hak/wózek jest prosty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...