Gurdziol Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 Witam, Pytanie może z natury prozaicznych ale mam problem z tylka przerzutką. Chodzi o to że po demontarzu koła przy wymianie dętki tylna przrutka jak by straciła swoje ustawienia i że tak powiem po zmiamnie przełożenia "cyka". Jak to usunąż żeby nie rozlegulowac całości? Pozdrawiam Jarek
tyran Napisano 22 Listopada 2017 Napisano 22 Listopada 2017 przede wszystkim sprawdź czy koło po demontażu trafiło na swoje miejsce,gdyby jednak to była wina przerzutki to podejrzewam ze regulacja napięcia linki by wystarczyła
Mod Team Puklus Napisano 22 Listopada 2017 Mod Team Napisano 22 Listopada 2017 Tak jak wyżej, prawdopodobnie koło nie siedzi idealnie. Popuść zacisk na stojącym rowerze, dociśnij lekko rower do ziemi, poruszaj kołem na boki aby osiadło i zaciśnij koło. Jak dalej będzie cykać, to trzeba po bawić się baryłką. Kręć kołem, i baryłką. jeżeli cykanie zacznie cichnąc i ustanie, to kręcisz w dobrą, jak przerzutka zacznie łapać sąsiedni bieg to w złą. Ustaw baryłkę tak, by nie było słychać cykania na żadnym biegu. Jeżeli się nie da, należy sprawdzić czy hak/wózek jest prosty.
Gurdziol Napisano 23 Listopada 2017 Autor Napisano 23 Listopada 2017 Dziękuję za podpowiedzi. Pobawię się w sobotę. J
Gurdziol Napisano 30 Listopada 2017 Autor Napisano 30 Listopada 2017 Kurcze dziwna sprawa z tą przerzutka u mnie. Na szosie wszystko gra jak należy a po wpięciu do trenażera odrazu się odzywa.
joesatch Napisano 30 Listopada 2017 Napisano 30 Listopada 2017 Może za mocno ramę ściskasz w trenażerze ? Tam działają inne siły. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.