Skocz do zawartości

[korba] Co to za korba Campagnolo i na co mogę ją zmienić?

sponaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolarki i Kolarze!

Pomocy - co to za korba? Coś mi najbliżej "na oko" do Athena, ale sam nie wiem. Blaty są czysto aluminiowe (oczywiście), ale same chwyty korby są alu powleczone jakimś lakierem w kolorze alu-szarym. I jeszcze pytanie dodatkowe - najwięcej widzę korb Record/Chorus, ale one mają napisane w opisie, że wymagają suportu o długości osi 102 mm, zaś mój suport (Mirage) ma oś 111 mm - to rozumiem, że korby Record/Chorus są nie dla mnie? Linia łańcucha będzie zła? Czy coś źle "kompinuję"? Pomocy...

post-206913-0-90411900-1510766483_thumb.jpg

post-206913-0-45293300-1510766486_thumb.jpg

Napisano

Inc0 - no trudno mi się nie zgodzić :-), ale szukam więcej informacji. Jaki to jest model i czy chorus/record z epoki są ok dla osi 111mm? Ale dzięki za odzew. Może ktoś jeszcze da radę rozszyfrować te kwestie.

Napisano

Na wewnętrznej stronie ramienia powinien być wytłoczony rozmiar i/lub symbol produktu nawet widać go na twoich fotkach ale nie w całości no i wujka Google spytać warto

Napisano

Widzę tam tylko długość korby 170, dane gwintu pedałów i tajemnicze bodajże "94" w prostokątnej obwódce. Trochę się kryguję zapytać wujka G. o korbę "94" :-), ale popróbuję. Dzięki.

Napisano

Wygląda jak Athena lub Centaur, ale tamte (jak pamiętam) były polerowane a nie pokryte srebrnym lakierem. Jeśli jest możliwość najlepiej będzie przymierzyć do posiadanego suportu. Dla przypomnienia dodam, że kwadrat Campagnolo (ISO) jest inny niż Shimano (JIS).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...