Kacper101 Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Witam, mam 14 lat 160 cm wzrostu mam około 45 kg wagi chce kupić rower głównie od jazdy po drodze nadający się do "stuntu" ogólnie robienia tricków rowerowych jak wheelie i do lekkiego MTB zapłacę do niego do 3 tyś złotych mogę coś dorzucić jak będzie potrzeba zależy mi na dobrym osprzęcie i amortyzatorach najlepiej +100 mm skoku fajnie by było gdyby był w miarę lekki na razie znalazłem cos takiego :https://www.olx.pl/oferta/rower-enduro-dartmoor-primal-2017-fox-36-slx-xt-CID767-IDpvhJJ.html#13a5f091d3 i lepiej kupic używany czy nowy? zależy mi na subiektywnej opini osoby znającej się
TheJW Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Prawie cały post jednym zdaniem. WOW! I to jest dopiero zdanie wielokrotnie złożone! Nauczyciel polskiego byłby dumny. zależy mi na subiektywnej opini osoby znającej się Ja zwykle szukam obiektywnych opinii, ale co kto lubi. Jeżeli chodzi o sam przedmiot sprawy, to zależy, jaki osprzęt i "amortyzatory" są dla kogo dobre. 100mm skoku mają nawet najniższe modele SrSuntour (które z amortyzatorem mają wspólną tylko nazwę), ludzie zachwycają się grupami Acera i Alivio jako super osprzętem do wyścigów i wszystkiego innego, a dla innych must-have to Fox Float/SID WC i pełen XTR/XX1 Eagle. No i rower nadający się do wszystkiego nie istnieje.
Kacper101 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 dzięki za poprawkę nie chodziło mi o rower do wszystkiego lecz bardziej żeby był bardzo uniwersalny ponieważ nie stać mnie na kilka rowerów każdy do innego terenu
TheJW Napisano 8 Listopada 2017 Napisano 8 Listopada 2017 Mnie póki co też nie, więc zainwestowałem ile mogłem w jeden, a teraz ciułam na szosę. Akurat w kwestii "stuntu" się nie wypowiem, bo jest mi to zupełnie obce (no, jak miałem naście lat to coś tam się pajacowało na tych bazarowych rowerach, ale to żadne doświadczenie), natomiast rower MTB za około 3 tysiące złotych da się już znaleźć przyzwoity, tym bardziej używany. Jeśli chodzi o używki, nigdy nie kupuj w ciemno przez OLX czy Allegro. Zawsze, ale to zawsze musisz dokładnie obejrzeć używany rower przed zakupem. No chyba, że jesteś ryzykantem i chcesz prędko stracić zęby.
Kacper101 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Napisano 8 Listopada 2017 a poleciłby ktoś jakąś lekką fajną rame ? albo cały rower ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.