BuyBike Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Mam pytanie : czy ktoś może potwierdzić, że ta nowa powłoka shimano sil-tec rzeczywiście poprawiła wpływ tarcia na elastyczność boczną łańcucha? Czytałem trochę o sil-tec na grupie, ale nie za bardzo chyba ludzie rozumieją czym jest sil-tec. Ta powłoka nie ma nic wspólnego z rozciągliwością łańcucha, tylko z tym, że łańcuch dłużej zachowuje optymalną elastyczność boczną. O rozciąganiu łańcucha shimano mówi wymijająco, tylko tyle, że w łańcuchach 10-11 rzędowych jest zachowana optymalna twardość łańcucha dzięki utwardzaniu termicznemu. Ciekawe też co znaczy ta optymalna twardość bo jak dla mnie łańcuch powinien być maksymalnie twardy, no chyba, że traci wtedy swoje inne właściwości.
radomir82 Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Nie wiem co masz na myśli pisząc "optymalna elastyczność boczna łańcucha". A papka marketingowa Shimano głosi: "SIL-TEC to nowa powłoka fluorowo-niklowa zmniejszająca tarcie wewnątrz łańcucha o 60%, w stosunku do powłoki cynkowo-niklowej. SIL-TEC zwiększa trwałość łańcucha o 20% względem łańcuchów z powłoką Zn-Ni"
radomir82 Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Boś pewnie umył w niekompatybilnym odtłuszczaczu i cały "silly"-TEC szlag trafił
Gość Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 One nie są z gumy i producent nie oszukuje. Wyraźnie macie napisane -"optymalne", tu jest słowo klucz.
BuyBike Napisano 15 Października 2017 Autor Napisano 15 Października 2017 Nie wiem co masz na myśli pisząc "optymalna elastyczność boczna łańcucha". A papka marketingowa Shimano głosi: "SIL-TEC to nowa powłoka fluorowo-niklowa zmniejszająca tarcie wewnątrz łańcucha o 60%, w stosunku do powłoki cynkowo-niklowej. SIL-TEC zwiększa trwałość łańcucha o 20% względem łańcuchów z powłoką Zn-Ni" Najlepiej zrozumieć elastyczność boczną patrząc na to zdjęcie które załączam. Sil-tec powoduje zmniejszenie tarcia , przez co łańcuch dłużej zachowuje optymalną elastyczność boczną. Ale zmniejszenie tarcia (sil-tec) nie wpływa w żaden sposób na twardość łańcucha.
Quell Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 Najlepiej zrozumieć elastyczność boczną patrząc na to zdjęcie które załączam. Sil-tec powoduje zmniejszenie tarcia , przez co łańcuch dłużej zachowuje optymalną elastyczność boczną. Ale zmniejszenie tarcia (sil-tec) nie wpływa w żaden sposób na twardość łańcucha. Po pierwsze, bełkot marketingowy. Dwa,nawet gdyby to miało wpływ na jakąś niwelację luzów bocznych,to niewiele,albo wcale to zmienia w zużywaniu napędu.
radomir82 Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 Najlepiej zrozumieć elastyczność boczną patrząc na to zdjęcie które załączam. Sil-tec powoduje zmniejszenie tarcia , przez co łańcuch dłużej zachowuje optymalną elastyczność boczną. Ale zmniejszenie tarcia (sil-tec) nie wpływa w żaden sposób na twardość łańcucha. To zdjęcie pochodzi z filmu szkoleniowego dla mechaników Shimano Service Center, przed chwilą oglądałem ten film i nigdzie nie tam wzmianki o twardości, mówi się w nim za to dużo o zwiększonej trwałości, dzięki powłoce SIL-TEC.
BuyBike Napisano 15 Października 2017 Autor Napisano 15 Października 2017 Obejrzyj jeszcze raz. Jest mowa o twardości, łańcuchy 10 11rz są utwardzane termicznie dla uzyskania optymalnej twardości. Nie ma to związku z sil-tec.
radomir82 Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 Dokładny tekst z filmu w polskiej wersji językowej: "zwiększyliśmy też trwałość ulepszając powierzchnię części ruchomych łańcucha, sworzeń przechodzi proces chromowania, dzięki któremu jest supergładki i superwytrzymały, utwardzamy też ogniwa termicznie, utwardzanie zwiększa żywotność części ocierających się o siebie" To jest jedyna część tekstu w której występuje nawiązanie do twardości. Pozostaje pytanie: Czego dokładnie chcesz się dowiedzieć zakładając ten temat?
BuyBike Napisano 15 Października 2017 Autor Napisano 15 Października 2017 jak rzeczywiście sil-tec działa na elastyczność boczną ?
radomir82 Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 "Sztywność boczna" spada wraz ze zużyciem łańcucha. W teorii obniżając tarcie (a takie zadanie ma SIL-TEC) zmniejszasz zużycie elementów, co powinno się przekładać na dłuższe zachowanie sztywności bocznej łańcucha. Natomiast w praktyce wątpię żeby ktokolwiek znał odpowiedź na twoje pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.