mungo Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 Witam, czas na zakup nowego roweru MTB. Ma służyć do jeżdżenia wyłącznie po lesie. Niewielkie górki, szutry, czasami trochę piachu i dużo korzeni. Pozycja nie stricte sportowa ze względu na kontuzję kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Geometria bardziej w stronę długich wypraw niż ścigania się. Jako że jeździłem już trochę, chciałbym żeby sprzęt spełnił kilka warunków - - widelec z blokadą i dobrze by było gdyby też z regulacją - możliwie szerokie opony - koła 29 - napęd z dwoma blatami z przodu a nie trzema (czyli pewnie deore, czy źle rozumuję?) - hamulce tarczowe hydrauliczne - kierownica gięta Porównując do Krossa Level B4, którego ostatnio testowałem, było fajnie, ale kierownica stanowczo za szeroka jak dla mnie. Przednia przerzutka też trochę nie ogarniała, ale może wina regulacji. Byłbym wdzięczny za propozycję. Ceny ostatecznej nie ustalam, najwyżej nadwyżkę wrzucę w raty. idealny byłby full, ale to nie ten przedział cenowy Pozdrawiam
Gość Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 2500 to mało, starczy na bardzo podstawowy model. Na takie coś jak kierownica bym nie patrzył, za mniej niż 100 zł ( jeżeli nie zależy Ci na wadze) wymienisz sobie na co Ci się tylko podoba. Ten B4 to trochę lipa, korba na kwadrat, napęd najniższej klasy. Patrzyłeś na ofertę Decathlonu?
mungo Napisano 3 Października 2017 Autor Napisano 3 Października 2017 Witam, czas na zakup nowego roweru MTB. Ma służyć do jeżdżenia wyłącznie po lesie. Niewielkie górki, szutry, czasami trochę piachu i dużo korzeni. Pozycja nie stricte sportowa ze względu na kontuzję kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Geometria bardziej w stronę długich wypraw niż ścigania się. Jako że jeździłem już trochę, chciałbym żeby sprzęt spełnił kilka warunków - - widelec z blokadą i dobrze by było gdyby też z regulacją - możliwie szerokie opony - koła 29 - napęd z dwoma blatami z przodu a nie trzema (czyli pewnie deore, czy źle rozumuję?) - hamulce tarczowe hydrauliczne - kierownica gięta Porównując do Krossa Level B4, którego ostatnio testowałem, było fajnie, ale kierownica stanowczo za szeroka jak dla mnie. Przednia przerzutka też trochę nie ogarniała, ale może wina regulacji. Byłbym wdzięczny za propozycję. Ceny ostatecznej nie ustalam, najwyżej nadwyżkę wrzucę w raty. idealny byłby full, ale to nie ten przedział cenowy Pozdrawiam Jeśli 2500 będzie za mało to dołożę, to pewnie taka minimalna granica. W Decathlonie byłem, ten za 1900 zł wydaje mi się że ma gorszy osprzęt niż rok temu czy dwa. Przód to microshift. Model 560 za 3000 zł widziałem tylko na papierze, nie mogę na niego trafić w stacjonarnym sklepie. Wygląda tak bez szału, w sumie to nie najgorzej ale koła 27,5. Do marki nie jestem uprzedzony, mam Tribana 3 i jest ok.
dran2 Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 ale kierownica stanowczo za szeroka jak dla mnie. Mało kto robi dziś krótkie. Trend jest taki że producenci robią dziś długie rurki nie bawiąc się w rozmiary, i zaznaczają gdzie ciąć jak ktoś chce krótsze. Ale w kole 29 z ciężką oponą długa kierownica pomaga więc po kupnie daj jej szansę zanim weźmiesz się za piłkę, skrócić można zawsze, wydłużyć już nie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.