Skocz do zawartości

[Wolnobieg] Zmiana rozmiaru.

KalashCriminel77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!!!

Sprawa wygląda tak ze chciałbym zmienić sobie wolnobieg na większy tzn z 14t na 16t w rowerze Dartmoor Gamer 26 bodajże z 2015 roku. Obecny wolnobieg to Dicta 14t. Moje pytanie jest takie czy wolnobieg Archer 16T będzie pasował na gwint ? I czy 2 ząbki więcej zrobią odczuwalna różnice w przeniesieniu siły na napęd? Wiem ze są różne rodzaje gwintów dlatego nie chciałbym utopić kasy. Bardzo proszę o waszą pomoc.

Pozdrawiam serdecznie :)

Napisano

Wiem ze są różne rodzaje gwintów dlatego nie chciałbym utopić kasy

Z tego co ja wiem to pomijając stare francuskie rowery gwinty wolnobiegów sa takie same.

Zmienia się szerokość przy innej liczbie biegów. I można sprawdzić, czy przerzutka ogarnie największą zębatkę, ale przy 2 zębach różnicy nie powinno być problemu.

Napisano

Nie chodzi mi o wolnobieg z kilkoma trybami A o single Speed. Na stronie D artmoora nie ma podanych wymiarów piasty. Wiem tyle ze jest to Piasta 32h 9mm. Z tego co do tej pory zdążyłem zauważyć gwint to niby M30. Więc tylko z Archera udało mi sie znaleźć zebatke 16T. A potrzebuje żeby rower jechał wolniej A żeby łatwiej było postawić na koło czy wyj**ać kicka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...