KalashCriminel77 Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Witam wszystkich!!! Sprawa wygląda tak ze chciałbym zmienić sobie wolnobieg na większy tzn z 14t na 16t w rowerze Dartmoor Gamer 26 bodajże z 2015 roku. Obecny wolnobieg to Dicta 14t. Moje pytanie jest takie czy wolnobieg Archer 16T będzie pasował na gwint ? I czy 2 ząbki więcej zrobią odczuwalna różnice w przeniesieniu siły na napęd? Wiem ze są różne rodzaje gwintów dlatego nie chciałbym utopić kasy. Bardzo proszę o waszą pomoc. Pozdrawiam serdecznie
Garlock Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Wiem ze są różne rodzaje gwintów dlatego nie chciałbym utopić kasyZ tego co ja wiem to pomijając stare francuskie rowery gwinty wolnobiegów sa takie same. Zmienia się szerokość przy innej liczbie biegów. I można sprawdzić, czy przerzutka ogarnie największą zębatkę, ale przy 2 zębach różnicy nie powinno być problemu.
KalashCriminel77 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 Nie chodzi mi o wolnobieg z kilkoma trybami A o single Speed. Na stronie D artmoora nie ma podanych wymiarów piasty. Wiem tyle ze jest to Piasta 32h 9mm. Z tego co do tej pory zdążyłem zauważyć gwint to niby M30. Więc tylko z Archera udało mi sie znaleźć zebatke 16T. A potrzebuje żeby rower jechał wolniej A żeby łatwiej było postawić na koło czy wyj**ać kicka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.