Skocz do zawartości

[widelec] widelec na oś 80mm ?

masti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam takie pytanie. Zakupilem widelec okazyjni taperowany aluminium. Jako amator nie zapytalem się o rozstaw widełek. Przyszedł widelec i co sie okazało że nie pasuje na standardową oś 100mm. Ma od wewnątrz 80mm.Na jaką to piaste ? To jest typowo szosowy wideł ? Ma mocowanie na hamulec tarczowy.

Napisano

Jeżeli taper to coś w miarę świeżego. Ja też bym obstawiał że jest zgnieciony. Jeżeli nie był dobrze zabezpieczony to chyba nie jest to problem.

Napisano

A właściwie co to znaczy że nie pasuje? Może strzelę gafę i będę się wstydził, ale 100mm to jest całkowita długość osi a na czymś się jeszcze musi opierać. Dużo brakuje? Wstaw foto najlepiej.

Napisano

Czyli jednak walnąłem głupotę  :thumbsup: Tak czy inaczej najlepiej wstawić foto samego "pasowania" do piasty jak i widelca idealnie od przodu, wtedy można łatwo sprawdzić czy jest prosty.

Napisano

ac3d4e38c616.jpg

7a375a62c6ee.jpg

Zdjecia te są orginalne od sprzedawcy. Jutro zrobie swoje fotki. Ale co tu robic fotki z pasowania jak on nie chce w ogole wejsc. Brakuje mu z kazdej strony po 10mm. To dosć dużo. Masywny ten widelec wiec ciężko jest zgiąć takie coś.

No to raczej jest zmiażdzony. Hmm co robic ?? Bawić się w prostowanie ?

Napisano

Bawić się w prostowanie ?

Ja bym nie ryzykował tylko odesłał. To jest odlew, przy/po prostowaniu może pęknąć. Tym bardziej, ze nie wiadoma co jest wygięte. Obie golenie po równo? Czy jedna o 20mm?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...