Skocz do zawartości

[ok. 2000] MTB hardtail 26"

massud

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzisiaj .......straciłem mojego starego wysłużonego Kellysa Magic.

Nowego "właściciela"..... lepiej żebym nie spotkał, bo 25 lat murowane......

W związku z tym muszę kupić  nowe wozidło.

Charakterystyka jak w temacie. 

Dotychczas jeździłem na 17,5" calowej ramie na 26' kółkach.

Co moglibyście mi  zasugerować w okolicach 2000-2500 pln?nie więcej ,a chętnie w okolicach 2000.

Przyznam ,że celuję w cenową super  okazję.

Marka jest mi obojętna...

Ważne żeby  był to hardtail, najchętniej na 26" ale 27,5 " nie wykluczam, oczywiście  w najlepszej możliwej konfiguracji w tej cenie.

Jeżeli możecie podzielić się  wiedzą o  trwającej gdzieś 'mega okazji" ,będę  wdzięczny za pomoc......

Napisano

Jeżeli chodzi o nowe rowery budżetowe to btwin trochę miażdży konkurencję.Ewt poszukaj coś używanego, na pewno dostaniesz lepszy sprzęt, jednak trzeba się nastawić, że to nie jest nowy sprzęt.

Napisano

Znalazłem  UNIBIKE 27.5"  EVO  (2015)  w okolicy  2.300

Powiem tak -  ten rower  to dla mnie w chwili obecnej  taki złoty Graal (relacja cena/osprzęt).

Niestety, nawet rama 17"  jest dla mnie za duża........

Czy znacie coś ....podobnego   (czyli amor XCR + osprzęt Deore , można zapiąć bagażnik , w cenie do 2,5k) co będzie  wystarczająco "małe" dla  przekroku  74-75 cm , czyli rama w okolicach 16-17"?

Co do używanych- nawet znalazłem , ale po przekątnej kraju. Jechać  po 1000 km (tam i z powrotem) dla używanego budżetowego roweru - kompletnie bez sensu.Zakup w sklepie  (internetowym) zawsze daje możliwość zwrotu/wymiany gdyby rama okazała się zbyt duża. 

Kompletnie nie zależy mi na producencie tylko na rowerze.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...