dr.Peoples Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Napisano 13 Sierpnia 2017 Na codzień wielu górek tutaj nie mam, myślałem o tej dodatkowej(awaryjnej) zębatce pod kątem wyjazdów. Z tyłu jest 10 rzędów 11-36. Zauważyłem że od jakiegoś czasu jeżdżę na średniej zębatce z przodu (32T) i nie czuję potrzeby zmiany, także wywale dwie boczne i zobaczymy co będzie a korba przyjdzie w następnym miesiącu. Podziękował
dr.Peoples Napisano 2 Września 2017 Autor Napisano 2 Września 2017 Pozwolę sobie odgruzować temat. Dokopałem się do informacji, że w rowerze tym, zamontowany jest seryjnie, do korby, taki suport: https://arena.pl/os-mechanizmu-korbowego-shimano-bb-es25-bsa-68-113mm-octalink,p37466353.html?gclid=EAIaIQobChMIkvnh2r2H1gIVVOAZCh0npAGjEAQYAiABEgKOZfD_BwE Z tego co się orientuje, nie jest to press fit, zatem co? Przymierzałem się do do zmiany tej korby na Sram s1000, zamontowany jest w niej suport BB-SR1. Będzie to pasować?
krzyszy691 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Oś mechanizmu korbowego Shimano BB-ES25 BSA 68-... do niej Korba SRAM[emoji769] nie będzie pasować.
malutki Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 a nie prościej odkręcić korbę i zobaczyć co tam siedzi?
dr.Peoples Napisano 3 Września 2017 Autor Napisano 3 Września 2017 Mam możliwość wymiany tej korby, na korbę Sram razem z suportem. Z tym, że jeżeli w szimanowskiej siedzi pressfit, jak ktoś wyżej sugerował, to znaczy że rama nie jest nagwintowana a więc suporty innego typu nie będą do niej pasować?
malutki Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Jaki pressfit? Czy ktoś zadał sobie trochę trudu by poszukać specyfikację producenta? Wg mnie jest tam standardowy suport BSA, tylko nie mogę znaleźć szerokości - 68 czy 73 mm. Jeśli ta korba S1000 jest w standardzie GXP i w komplecie jest suport, to jedyne co będziesz musiał zrobić, to frezować czoło mufy. A to po to by miski łożysk dobrze "siadły". Zresztą tu wsio piszą: https://www.sram.com/sram/mountain/products/s-1000-crankset#specs Jak już podjedziesz do serwisu rowerowego na frezowanie, zabierz tą nową korbę i nie Ci odrazu zamontują.
krzyszy691 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 This product is installed on bicycles as original equipment only, it is not sold separately. See your dealer for details. Ten produkt jest instalowany na rowerach jako oryginalny, nie jest sprzedawany oddzielnie. Szczegółowe informacje można uzyskać u sprzedawcy.
malutki Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 This product is installed on bicycles as original equipment only, it is not sold separately. See your dealer for details. Ale że kolega tak na serio?
krzyszy691 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Jest na Allegro z takim opisem Sklep bikehobby__pl to zarejestrowana działalność gospodarcza, do każdego zakupu dołączony jest rachunek. Możliwe negocjacje cenowe (koniecznie przed zakupem) - skontaktuj się z nami e-mailem. Korba Sram S1000 44/33/22 175mm BB30/PF30. Nowa, nieużywana. producent: Sram/Truvativmodel: S1000dedykowany napęd: 3x10zębatki: 44/33/22ramiona: 175 mmzintegrowana oś BB30/PF30 średnicy 30mm (WAŻNE: wyłącznie do muf suportowych w standardzie BB30 lub PF30, nie pasuje do muf gwintowanych BSA)kolor: czarnyw zestawie nie ma łożysk suportu Uwaga: Korba nie pasuje do ram ze standardową, gwintowaną mufą suportową BSA.
marcin_ostrów Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Sorry , ja namieszałem. Na fotce nie było widać zewnętrznych łożysk to z automatu uznałem że to pressfit. Zapomniałem o octalinku Masz tam suport BSA , i korba srama w systemie GXP ( nie BB30 ) z tym suportem co podałeś wyżej powinna pasować
malutki Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Jest na Allegro z takim opisem Sklep bikehobby__pl to zarejestrowana działalność gospodarcza, do każdego zakupu dołączony jest rachunek. Możliwe negocjacje cenowe (koniecznie przed zakupem) - skontaktuj się z nami e-mailem. Korba Sram S1000 44/33/22 175mm BB30/PF30. Nowa, nieużywana. producent: Sram/Truvativmodel: S1000dedykowany napęd: 3x10zębatki: 44/33/22ramiona: 175 mmzintegrowana oś BB30/PF30 średnicy 30mm (WAŻNE: wyłącznie do muf suportowych w standardzie BB30 lub PF30, nie pasuje do muf gwintowanych BSA)kolor: czarnyw zestawie nie ma łożysk suportu Uwaga: Korba nie pasuje do ram ze standardową, gwintowaną mufą suportową BSA. To oczywiste że korba w standardzie BB30 nie będzie pasowała z biegu do mufy BSA. Skoro już kolega się wspiera aukcjami - de facto mało pewne źródło, sprzedawcy często sami niewiedzą co sprzedają, http://allegro.pl/korba-sram-s1000-gxp-38x24t-175mm-i6518978570.html
dr.Peoples Napisano 4 Września 2017 Autor Napisano 4 Września 2017 Ok, czyli podsumowując, samej korby nie zamontuje na suport który w tej chwili mam (BSA), ale jeżeli wezmę komplet - korbe sram + suport BB30, to da radę go zamontowac w rowerze?
marcin_ostrów Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Ja bym z BB30 nie ryzykował . Nawet z dedykowanym suportem . Na 99% nie będzie pasowało z uwagi na za krótką oś . Z gxp nie ma tego problemu
dr.Peoples Napisano 5 Września 2017 Autor Napisano 5 Września 2017 Tzn, do tej korby, mogę w komplecie dokupić taki suport https://www.kross.pl/pl/akcesoria/komponenty/suporty/bb-sr1-0 Nie jest to BB30 ani GXP, więc pytanie co to jest, oraz, czy będzie pasować do mojego roweru? Za dużo tych konfiguracji... Powinien być jeden suport i pasować do wszystkich rodzajów korb
malutki Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 To suport pod gxp - z jednej strony fi24 z drugiej fi22
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.