Skocz do zawartości

[do 2000zł] uniwersalny do jazdy po mieście i parku

Vryun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem świeży w temacie doboru roweru jeśli chodzi o przeznaczenie, ale szukając nowego jednośladu na miejskie wojaże (dom-praca-dom) ewentualne wypady za miasto, doradzono mi takie o to typy w autoryzowanych sklepach :

Unibike

Romet

z katalogu 2016 Author

cena oscyluje w 2k pln, szukam wytrzymałego Roweru ze ~sredniej półki do jazdy w miescie sporadycznie park i jak wyżej

dodam ze swojej strony ze Author daje bonus do wyposażenia 200 pln a sama cena roweru to jakies 1,6k pln a Romet urzekł mnie rozwiązaniami technicznymi, Unibike promocjami wyposażenia ( 3 wersje jednego modelu bida,sredni,pro)

ale wolę zapytać expertow jakie maja zdanie na temat tych konkretnych modeli jako ze nie chcę kupić bubla który więcej będzie stal niż kręcił kilometry

Pozdrawiam ;]

P.S. Wszelkie propozycje sprawdzonych i wytrzymałych marek w cenie j/w jak najbardziej wskazane ;]

Dziekuje

Napisano

mi się o wiele lepiej jeździ na tarczach niż szczękach, na tanim rowerze wykręcisz także dziesiątki tysięcy km. więc bez obaw 

Napisano

Ten drugi to MTB. Ja bym do miasta wolał rower crossowy jak w pierwszym linku. Ostatnio kupiłem w tej cenie Wheeler Crosslite 6.3 (na wyprzedaży po sezonie), dlatego jeśli Ci się nie spieszy to poczekałbym do jesieni/wczesnej zimy. Będą większe zniżki. Jak kupowałem swojego to przymierzałem się do Krossa Evado 4/5 i Kellys Cliff, ale jakoś nie pasowały mi kolorystycznie akurat modele z mojego przedziału cenowego.

Napisano

Do takiej jazdy szukaj roweru crosowego lub trekingowego. Modele Rometa i authora to MTB, które też można kupic na miasto, ale trzeba zrozumieć z czym to się wiąże. Crossfire gts z crossów jest niezlym wyborem. Zobacz też Romet Orkan 4. No i polecam poczytać juz istnejace podobne tematy. Chociaż by "cross 1300-1800". Jeżeli rozważasz na poważnie codzienną jazde do pracy, dodaj do listy zakupów blotniki i bagaznik z sakwami. A także oświetlenie i porządne zabezpeczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...