Vryun Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Witam, Jestem świeży w temacie doboru roweru jeśli chodzi o przeznaczenie, ale szukając nowego jednośladu na miejskie wojaże (dom-praca-dom) ewentualne wypady za miasto, doradzono mi takie o to typy w autoryzowanych sklepach : Unibike Romet z katalogu 2016 Author cena oscyluje w 2k pln, szukam wytrzymałego Roweru ze ~sredniej półki do jazdy w miescie sporadycznie park i jak wyżej dodam ze swojej strony ze Author daje bonus do wyposażenia 200 pln a sama cena roweru to jakies 1,6k pln a Romet urzekł mnie rozwiązaniami technicznymi, Unibike promocjami wyposażenia ( 3 wersje jednego modelu bida,sredni,pro) ale wolę zapytać expertow jakie maja zdanie na temat tych konkretnych modeli jako ze nie chcę kupić bubla który więcej będzie stal niż kręcił kilometry Pozdrawiam ;] P.S. Wszelkie propozycje sprawdzonych i wytrzymałych marek w cenie j/w jak najbardziej wskazane ;] Dziekuje
kris750 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 mi się o wiele lepiej jeździ na tarczach niż szczękach, na tanim rowerze wykręcisz także dziesiątki tysięcy km. więc bez obaw
laqula Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Ten drugi to MTB. Ja bym do miasta wolał rower crossowy jak w pierwszym linku. Ostatnio kupiłem w tej cenie Wheeler Crosslite 6.3 (na wyprzedaży po sezonie), dlatego jeśli Ci się nie spieszy to poczekałbym do jesieni/wczesnej zimy. Będą większe zniżki. Jak kupowałem swojego to przymierzałem się do Krossa Evado 4/5 i Kellys Cliff, ale jakoś nie pasowały mi kolorystycznie akurat modele z mojego przedziału cenowego.
remover Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Do takiej jazdy szukaj roweru crosowego lub trekingowego. Modele Rometa i authora to MTB, które też można kupic na miasto, ale trzeba zrozumieć z czym to się wiąże. Crossfire gts z crossów jest niezlym wyborem. Zobacz też Romet Orkan 4. No i polecam poczytać juz istnejace podobne tematy. Chociaż by "cross 1300-1800". Jeżeli rozważasz na poważnie codzienną jazde do pracy, dodaj do listy zakupów blotniki i bagaznik z sakwami. A także oświetlenie i porządne zabezpeczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.