Cytrusek Napisano 4 Sierpnia 2017 Napisano 4 Sierpnia 2017 Czy nowy łańcuch się przyjmie na tej kasecie? Na blacie 4,5 i6 nie daje pedałowac z pełną siłą, a na 7rz mogę bezproblemowo bo ta korba była niemal nieużywana. https://zapodaj.net/4d15d9a76938c.jpg.html >>>2 <<<<<https://zapodaj.net/4642d1afe1d77.jpg.html
Mod Team Puklus Napisano 4 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2017 Powątpiewywuję czy ma to rację bytu.
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Nie korba tylko kaseta.4 koronka jest już chyba zbyt zużyta żeby chciała wspolpracowac z nowym łańcuchem.Ale jak chcesz,to możesz spróbować.
Cytrusek Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Napisano 5 Sierpnia 2017 Nie korba tylko kaseta.4 koronka jest już chyba zbyt zużyta żeby chciała wspolpracowac z nowym łańcuchem.Ale jak chcesz,to możesz spróbować. czwarta koronka paradoksalnie najlepiej z tych trzech zużytych pracuje później 5 i najgorzej szósta:) nie wiem czy wymienić kasetę czy na starym łańcuchu dojeżdzać napęd.
Mod Team Puklus Napisano 5 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 5 Sierpnia 2017 czwarta koronka paradoksalnie najlepiej z tych trzech zużytych pracuje Na starym łańcuchu jak mniemam. Znasz pojecie odwrotnie proporcjonalnie ? Tutaj będzie miało zastosowanie jak założysz łańcuch nowy, choć czasami z niewiadomych przyczyn tak nie jest.
Cytrusek Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Napisano 5 Sierpnia 2017 Na starym łańcuchu jak mniemam. Znasz pojecie odwrotnie proporcjonalnie ? Tutaj będzie miało zastosowanie jak założysz łańcuch nowy, choć czasami z niewiadomych przyczyn tak nie jest. Nie, na nowym nowym łańcuchu. Nie znam. Nie rozumiem twojej odpowiedzi.Jednak się nie przyjmie łańcuch. Teraz nie wiem czy lepiej nową kasete kupić czy jeździć na starym łańcuchu. Jednak się nie przyjmie łańcuch. Teraz nie wiem czy lepiej nową kasete kupić czy jeździć na starym łańcuchu.
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Na blacie 4,5 i6 nie daje pedałowac z pełną siłą, Nie ma co dojeżdźać skoro łańcuch już przeskakuje.
Cytrusek Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie ma co dojeżdźać skoro łańcuch już przeskakuje. Na nowym ł@ńcuchu przeskakuje na starym nie. Korba jest jeszcze dobra szkoda mi jej zajeżdzać bo blaty sa od 45 zl za sztuke dokupie kasete i bedzie git.
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2017 Na nowym ł@ńcuchu przeskakuje na starym nie. I o tym pisałem odnośnie proporcjonalności odwrotnej. Łańcuch nowy teoretycznie będzie zachowywał sie najgorzej na tych zębach, na których stary prowadzi sie najlepiej. Z racji zużycia oczywiście. Wymień jeszcze kasetę bo szkoda korby. Po wymianie kasety i tak mogą cię dochodzić niepokojące odgłosy, bo korba długo pracowała z gumką od majtek.
Cytrusek Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 I o tym pisałem odnośnie proporcjonalności odwrotnej. Łańcuch nowy teoretycznie będzie zachowywał sie najgorzej na tych zębach, na których stary prowadzi sie najlepiej. Z racji zużycia oczywiście. Wymień jeszcze kasetę bo szkoda korby. Po wymianie kasety i tak mogą cię dochodzić niepokojące odgłosy, bo korba długo pracowała z gumką od majtek. Poprzednie łańcuchy to dwa razy shimano hg53 i ostatnie dwa to kmc x8. Cztery łańcuchy zajeździłem piąty się juz nie chce przyjać na kasecie za 35 zł dołańczam jeszczę zdjęcie korby aktualne z dzisiaj korba to shimano fc361 https://zapodaj.net/67afc18bdd04e.jpg.html. klik2https://zapodaj.net/ab226109aaadb.jpg.html9
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2017 To bardzo dobry wynik, możesz już bez żalu wymienić napęd bo swoje przejechał. 53ki bym juz nie kupował więcej.
Cytrusek Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 To bardzo dobry wynik, możesz już bez żalu wymienić napęd bo swoje przejechał. 53ki bym juz nie kupował więcej. łącznie jakieś 5000 km na 4 łańcuchach. Czyli radzisz blaty na korbie też wymienić?
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie, to dotrze sie do siebie. Chyba ze wyglądają marnie.
Cytrusek Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie, to dotrze sie do siebie. Chyba ze wyglądają marnie. Wyglądają tak jak na zdjęciu powyżej.
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2017 Widać ze 2ka za długo jechała z gumką ... ale powinno sie ułożyć.
123pla Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Podepne się pod temat : czy kaseta ze zdjęć zagra z nowym łańcuchem czy raczej marne szanse ?
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2017 Słabo, mnie sie zdaje, poproś o zdjęcia prostopadłe.
Tatanka Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Jeśli to jest Sram XG,to tak ząbki w tej kasecie po prostu wyglądają.Jaki jest oficjalny przebieg tej kasety?
123pla Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Co do przebiegu to brak danych - muszę się kierować tylko stanem ze zdjęć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.