Skocz do zawartości

[do 1000zł] uniwersalny do jazdy po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, chciałabym kupić rower 

Ja 166 cm ok 60 kg kobieta 

- jazdy miejskiej , okazjonalnie las

cena max 1000,

Nie wiem gdzie się udać aby ktoś poradził ,pomógł wybrać i abym nie zapłaciła milionów złotówek bo ich nie mam ;)

rower nowy/używany bez różnicy ...

Proszę o pokierowanie mnie na jakieś tory bo to dla mnie czarna magia polecane sklepy, serwisy ,komisy  Lublin 

Napisano

Temat byl już wielokrotne poruszany. Tu masz chociaż by ze wczoraj :)https://www.forumrowerowe.org/topic/220730-rower-do-pracy-jaki-model-polecacie/?do=findComment&comment=2006450

Napisane ciebie jak najbardziej dotyczy, z tym ze rowery z Nexus7 są poza budżetem, pozostaja ci z Nexus3.

UPD. Z gory założyłem że ta jazda po lasu to spokojne wycieczki po gruntowych drogach, a nie wyścigi po bezdrozach. Mialem rację? Bo w tym drugim przypadku jest potrzeby inny rower :)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi .jazda raczej spokojna po tym lesie . A może konkretniej bo w tym linku co pani do pracy chce jeździć to totalny misz masz . Może ktoś z Lublina się odezwie i podpowie .

Napisano

Masz  w Lublinie przedstawiciela

http://kands.pl/portfolio_page/28-ctb-kands-alfa-city-lady-st/

Sztywny widelec, rama alu , kaseta - czego chcieć więcej - a i potargować sie pewnie można :)

Nie daj się namówić na wolnobieg (3x7 biegów) ani pseudoamortyzator .

A tu masz odniesienie do wartości w miarę realnej:

http://allegro.pl/kands-alfa-city-acera-24v-17-na-28-2-gratisy-i6912088585.html

Napisano

Upierdliwa befe, ale możecie dodać linki rowerów godnych uwagi bo Nexus to mi się kojarzy z tel ...bo taki mam . A rowery to z przerzutkami Nexus cóż blondynka ze mnie ;)

Napisano

To najpierw napisz na czym ci tak naprawdę zależy ...  Bo może kolor wikliny koszyka będzie grał pierwsze skrzypce przy wyborze  :)

Żeby z włosami nie kontrastował zbytnio ...

Napisano

Chodzi mi aby był lekki ,zwrotny i szybki tzn żeby nie robił problemu w jeździe pod górkę ... Koszyk będzie to ok nie będzie to da się dokupić..no i jaka wielkość do moich gabarytów

Napisano

Dlatego przymierz się do tego kandsa i nie szukaj cudów....

Ale jeśli obsługa dwu przerzutek to może być problem, to z rozpaczy tylko nexus 7 biegów

Napisano

Pablo niestety ale owy rower kands  alfa citi w moim mieście w dwóch sklepach jest niedostępny a w trzecim przekracza mój budżet (osprzęcie ACERA) 1200 zł , ratuj mnie bo jutro chciałam pojechać do jakiegoś sklepu/serwisu a nie wiem czego szukać dalej . Nie chcę kupować przez neta bo znowu kogoś prosić o skręcenie ...

Napisano

1. co nagle to po diable.

2. trzy biegi to jest to co nie wystarczało w rowerze miejskim lubelskim -  bez sensu, bo na większym kole tym bardziej pod górę nie podjedzie ...

3. kwota na żaden nowy markowy nie wystarczy

Napisano

zgadza się z punktem pierwszym ,ale nikt nie powiedział że dziś chcę kupić 

co do 2 punktu nie zapominaj ,że co 20 min możesz zmieniać rower y jeździć za darmo  i to są rowery w różnym stanie , koło krzywe zdarza się często .... i nie mówiłam że 3 biegowy to coś złego .....po 3 nie pisałam tylko o rowerach nowych .... 

Po jeżdże poszukam .... zaangażowanym dziękuję 

Napisano

Po jeździj   po szukaj :)    Napisałaś "ratuj bo jutro ..." więc wyglądało to na pośpiech  :)

Nie odpowiedziałaś , czy obsługa 2 przerzutek to będzie dla ciebie problem czy nie - czasem płcie piękne mają problemy ze zrozumieniem tak idei jak i realizacji (ja to od biedy mogę nawet zrozumieć...)

Nie napisałaś, czy pozycję chcesz mieć mocno wypionowaną,  czy bierzesz pod uwagę również pozycję pochyloną (powiedzmy aerodynamiczną ) i można rozważać rowery crossowe.

Jeśli na oba pierwsze pytania odpowiedź brzmi NIE - to popatrz jeszcze na kandsa stv700 - no trudno, nie będzie 3x8 ale w miarę lekko bo bez "amortyzatora" z przodu. Dokupienie i montaż błotników, świateł czy bagażnika nie będzie problemem i ci to z pewnością w sklepie zamontują

Nie wierzę że dealerzy kandsa nie są w stanie sprowadzić roweru dla ciebie ... To dealerzy są czy nie ??

A ogólnie w przypadku rowerów niskobudżetowych zakup w stacjonarnym sklepie to nie jest rozwiązanie najtańsze. Nie masz znajomego który by poświęcił pół godziny na złożenie do kupy roweru z paczki ?

Napisano

A ogólnie w przypadku rowerów niskobudżetowych zakup w stacjonarnym sklepie to nie jest rozwiązanie najtańsze. Nie masz znajomego który by poświęcił pół godziny na złożenie do kupy roweru z paczki ?

A nawet jak nie ma... Dogadać się w najbliższym serwisie rowerowym, żeby kurier dostarczył rower do nich i oni to złożą i wyregulują za niewygórowaną sumę. 

Napisano

Na pierwsze dwa pytania odpowiem tak, pozycja nie musi być wyprostowana ba nawet mam w nawyku pochylać się , tam gdzie rower jest dotępny od reki koszt to 1200zł no i po za Lublinem , powiedzcie mi jeszcze jak z tym rozmiarem dla mnie 17?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...