GoldenRC Napisano 18 Lipca 2017 Napisano 18 Lipca 2017 Cześć, szukam nowego łańcucha do mojego Krossa Hexagona X7 2014 (https://www.goride.pl/mtb-26/kross-hexagon-x7-2014), ponieważ stary po 2700 km naciągnął się (czasem nachodzi na ząbki kasety). Nie ma też spinki. Ogólnie nie chcę wydać majątku a chciałbym mieć coś ze spinką, a na nowy rok będzie nowy rower. Jak w ogóle zdjąć łańcuch bez spinki?
Mod Team Puklus Napisano 18 Lipca 2017 Mod Team Napisano 18 Lipca 2017 Zatem szukaj łańcucha i kasety/wolnobiegu. Jak w ogóle zdjąć łańcuch bez spinki? Sposobów jest sporo, pytanie czy chcesz go zakładać ponownie. Jak tak, to raczej skuwaczem. Jak nie to np szlifierką
dziksoltys Napisano 18 Lipca 2017 Napisano 18 Lipca 2017 Jak Ci coś przeskakuje przy ciężkim pedałowaniu to masz do wymiany i kasetę kupujesz kasetę i łańcuch np: KMC lub connex albo campagnolo ale to jak masz duży budżet.
GoldenRC Napisano 18 Lipca 2017 Autor Napisano 18 Lipca 2017 Nie jest aż tak źle że przeskakuje, lecz po prostu widzę już że w niektórych miejscach mogę docisnąć łańcuch do kasety bo słabo siedzi Miałem łańcuch KMC Z72, wystarczy mi taki sam? Myślę że póki co spróbowałbym go skrócić o pare ogniw i dojeździć do końca sezonu, a potem sprzedać już wraz z rowerem, bo średnio chcę już w tego inwestować.
dziksoltys Napisano 18 Lipca 2017 Napisano 18 Lipca 2017 to zostaw tak jak jest jak kupisz sam łańcuch to może się okazać że kaseta go nie przyjmie. Jak skrócisz łańcuch to może być za krótki a nie wydaje mi się że bardziej go dociśnie Ja tak miałem jak kupiłem rower gościu pisze że rower sprawny i wszystko OK. Dostaje go okazuje się że przeskakuje jak jadę :/ po rozmowie z nim okazało się że chciał dobrze i łańcuch wymienił na nowy bo mu zalegał .
GoldenRC Napisano 18 Lipca 2017 Autor Napisano 18 Lipca 2017 Ale wydaje mi się że jakbym skrócił łańcuch to na pewno trochę mniej obijałby o ramę, po póki co to na byle dziurze bije
dziksoltys Napisano 18 Lipca 2017 Napisano 18 Lipca 2017 będzie trochę bardziej naciągnięty ale i tak będzie bił bo od naciągu jest przerzutka wiele to nie da chyba że masz za długi łańcuch to co innego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.