Skocz do zawartości

[Łancuch]Kross Hexagon X7

GoldenRC

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Zatem szukaj łańcucha i kasety/wolnobiegu.

Jak w ogóle zdjąć łańcuch bez spinki?

Sposobów jest sporo, pytanie czy chcesz go zakładać ponownie. Jak tak, to raczej skuwaczem. Jak nie to np szlifierką :D

Napisano

Jak Ci coś przeskakuje przy ciężkim pedałowaniu to masz do wymiany i kasetę kupujesz kasetę i łańcuch np: KMC lub connex  albo campagnolo ale to jak masz duży budżet.

Napisano

Nie jest aż tak źle że przeskakuje, lecz po prostu widzę już że w niektórych miejscach mogę docisnąć łańcuch do kasety bo słabo siedzi

Miałem łańcuch KMC Z72, wystarczy mi taki sam? 

Myślę że póki co spróbowałbym go skrócić o pare ogniw i dojeździć do końca sezonu, a potem sprzedać już wraz z rowerem, bo średnio chcę już w tego inwestować.

Napisano

to zostaw tak jak jest jak kupisz sam łańcuch to może się okazać że kaseta go nie przyjmie. Jak skrócisz łańcuch to może być za krótki a nie wydaje mi się że bardziej go dociśnie

Ja tak miałem jak kupiłem rower gościu pisze że rower sprawny i wszystko OK. Dostaje go okazuje się że przeskakuje jak jadę :/ po rozmowie z nim okazało się że chciał dobrze i łańcuch wymienił na nowy bo mu zalegał :D.

Napisano

Ale wydaje mi się że jakbym skrócił łańcuch to na pewno trochę mniej obijałby o ramę, po póki co to na byle dziurze bije

Napisano

będzie trochę bardziej naciągnięty ale i tak będzie bił bo od naciągu jest przerzutka wiele to nie da chyba że masz za długi łańcuch to co innego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...