Michrow Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Witam, Czy Ktoś miał doświadczenia z tym sklepem ? https://www.bikester.pl/
Gość Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Dziwny ten sklep jakiś, dość mało profesjonalnie wykonany skoro na stronie głównej widnieje coś takiego: "ZAMÓW PRZESYŁKĘ JUTRO3 W CIĄGU 3 GODZ. 8 MIN." Opisy towarów też mocno średnie. Ale również chętnie poznam opinie na jego temat
Michrow Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 :) piszą , że jeśli zamówi się do 16tej do wysyłka niby tego samego dnia. No troche maja misz masz :/ Mnie rozbawił tekst : " Do którego miejsca kurier dostarcza przesyłkę?Realizacja zamówienia w przypadku dostarczenia paczki pod drzwi, formalnie oznacza doręczenie przesyłki przez kuriera do krawędzi chodnika." A lokalizacja magazynu to tajemnica :////
MikeDozer Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Jeśli się nie mylę, to jest niemiecki sklep i wysyłają z niemiec. Troche słabe tłumaczenie strony i tyle. Zamawiałem kiedyś jakąś drobnostkę i doszła zgodnie z opisem (przyszło DHLem z niemiec).
Michrow Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Tak bo spółka Gmbh ........ a długo czekałeś na odbiór towaru ?
MikeDozer Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Tego samego dnia mi wysłali co zamawiałem (czwartek). W poniedziałek miałem u siebie.
Michrow Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Jeśli z Niemiec to mam wątpliwośc czy przyjdzie w piątek................
Mod Team durnykot Napisano 27 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2017 Kupowałem u nich sporo części w zimie ( mieli bardzo dobre ceny) plus ciuchy - zero problemów. Przesyłka na czas, zgodna z zamówniem. Czas realizacji dla normalnego zamówienia to ok. 5 do 7 dni.
Michrow Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Dzięki serdeczne z info. Pozdrawiam !
ishi Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Ja też niedawno brałem ciuchy i jakieś akcesoria. Zero problemów.
Gość Napisano 31 Lipca 2017 Napisano 31 Lipca 2017 a u mnie kiszka, zaplacilem przez przelewy24, od tyg zamówienie ze statusem - Oczekiwanie na płatność- dzwonie i słyszę, że nie bardzo działa im ten rodzaj płatności. Jedyna droga to anulowanie zamowienia, dostałem tez zwrot promocyjnego kodu, wszystko fajnie tylko, anulowane zamowienie dalej wisi ze statusem, "Oczekiwanie na płatność", a towar już dostepny w sklepie za 150pln wiecej niz gdy brałem go pierwszy raz, a bralem ostatnia sztuke I to wlansie ta sztuka wrocila na stan. ... chyba pojde do bike discount.de no i ciekawe kiedy dostane zwrot kasy :-)) Edyta: Zwrot kasy wszedl mi ostatnim eliksirem, wiec calkiem szybko, jeden dzien. Ale klamot mimo zwrocenia uwagi, że droższy bo przeceniony teraz o 18% a nie 28% ,co daje 150pln drozej, nie bedzie juz oferowany po starej cenie. Pani z infolini nie ma wplywu na cene ;-pp Wrrrr. A kupilbym ;-)
Gość Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 No i koniec przygody z tym sklepem. nie sa w stanie zaoferowac tego samego widelca tej samej sztuki w cenie po ktorej go kupilem pierwszy raz. "Po konsultacji z naszym przełożonym z przykrością informujemy, że nie możemy zaproponować Państwu rabatu - ceny widoczne na naszej stronie są cenami ostatecznymi." Ja juz tam nic nie kupie. nie mam czasu bujac sie z jakimis amatorami co nie sa w stanie zdecydowac sie po jakiej cneie co sprzedaja.
mtbikeer Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 To tylko świadczy jak nas Niemcy traktują. Niemcowi sprzedaliby bo muszą, a Polakowi nie.
Mod Team durnykot Napisano 1 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 1 Sierpnia 2017 mtbikeer, daruj sobie takie posty. Aż żal czytać.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2017 Napisano 2 Sierpnia 2017 W tym sklepie pracuja tez polacy, ja zadzwonisz na infolinie, rozmawiasz z Paniami mówiącymi po Polsku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.