Skocz do zawartości

[Damper] Jaki kupic do 1500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Myślę nad kupnem dampera do 1500zł w rozmiarze 216x63 do freeride. Chciałbym się doradzić was w sprzęcie.

Wolałbym sprężynę ale nie jest to dla mnie jakiś mus, moja waga 75kg.

• Mod Team
Napisano

Za tyle możesz poszukać Cane Creek double barrel. Używanego bo nowe ok 2k kosztują. Zależy co ci jest potrzebne w damprze. Potrzebny lockout, czy nie, podwójne odbicie, podwójna kompresja, czy bez kompresji ...

• Mod Team
Napisano

Podwójne odbicie ma CCDB, CCDB Inline, Ma go RS vivid i vivda za 1500 pewnie byś gdzieś nowego znalazł. Inline kupowałem w zeszłym roku za 1950, zwykłe był droższe kilka stówek. Pytanie air, coil ?

Poza tym najważniejsze byś dobrał damper do ramy. Musi pasować charakterystyką bo inaczej będzie tak se.

• Mod Team
Napisano

No to poszukaj sobie ch-ki tego monarcha i kup coś najbliższego. W przypadku CCDB możesz dopasować ustawienia do każdej ramy, albo zakupić factory tune pod twoją ramę.

Nie orientuję się co ma jeszcze podwójne odbicie ale jest ich mało.

• Mod Team
Napisano

Takie zakupy, w ramie która ma 160-180mm skoku czy nawet 150 to ważna sprawa. Ja już jeździłem na nomadzie, Santa cruz nomad, świetna ramka, model kobiecy, czyli pode mnie zestrojony miałby być, bo jestem lekki, i co i żopu. Damper tak mulil że był twardy jak kowadło. Sag musiał być 50% żeby to miało jakiś sens ... Wg mnie ktokolwiek dobierał ten damper był nietrzeźwy.

Jak źle dobierzesz damper albo będziesz przelatywał przez skok, albo braknie ci regulacji żeby go odmulić. I radość z jazdy sam wiesz co strzeli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...