Thor01 Napisano 14 Czerwca 2017 Napisano 14 Czerwca 2017 Witam. Przymierzam się do kupna pierwszego roweru. Zamierzam jeździć ok 70% asfalt i 30% drogi leśne. Mój wybór padł na rower crossowy firmy Unibike i kompletnie nie mogę się zdecydować który model wybrać. Za Crossfire przemawiają hamulce tarczowe i cena mniejsza o około 150zl. Natomiast nie podoba mi się kolorystyka ( zwłaszcza pomarańczowe linki ). Viper posiada z kolei gorsze hamulce - Vki, ale cala reszta osprzętu wydaje się być lepsza. Jak to jest naprawdę z tymi hamulcami czy to jest odczuwalna różnica? Czy warto dopłacić do Vipera i zrezygnować z hamulców tarczowych? Proszę o poradę i pomoc w podjęciu decyzji. Z góry dziękuje
alagor96 Napisano 14 Czerwca 2017 Napisano 14 Czerwca 2017 Jak dla mnie to do roweru crossowego nie ma potrzeby stosowania tarczówek. Długo jeździłem na v i jedynie w górach brakowało mi siły hamowania, a przy okazji jest z nimi mniej problemów.
Pablo59 Napisano 14 Czerwca 2017 Napisano 14 Czerwca 2017 viper disc idź na całość... A bardziej serio - wolałbym deore i VB niż mixa z manetkami altus + tarczówki ... Poszukaj w ubiegłorocznych, różnice cen nie będą tak duże
Thor01 Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Napisano 14 Czerwca 2017 Niestety ze względów finansowych Viper Disc nie wchodzi w rachubę
andy71 Napisano 14 Czerwca 2017 Napisano 14 Czerwca 2017 Witam mam Vipera na vb i jak na razie po 1000 km nie mogę narzekać. Zaznaczam , że był to mój świadomy wybór niezwiązany z finansami. Po porostu na moją jazdę spokojnie wystarczy. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Thor01 Napisano 16 Czerwca 2017 Autor Napisano 16 Czerwca 2017 To jeszcze jedno pytanie odnosnie Vipera. Czy nie ma problemów z zakupem komatybilnych akcesoriów np: błotników ?
helmutonus Napisano 17 Czerwca 2017 Napisano 17 Czerwca 2017 Dokładnie jakbym widział siebie piszącego ten temat 3 miesiące temu. Miałem ten sam dylemat. Wybrałem Vipera V-brake i jestem bardzo zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.