mes1234 Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Wymieniłem łańcuch i kasetę na nowe. Niestety jak wbijam niskie przełożenia to z okolic wózka dochodzą dziwne odgłosy. Napęd jest cichy tylko na pierwszych 3 zębatkach kasety, 4-5-6 wydają odgłosy jakby łańcuch nie wchodził dokładnie i stąd klekotanie. Bez znaczenia czy używam dużego czy małego blatu z przodu. Łańcuch ustawiałem wg wzoru, 2 duże blaty bez przerzutki + 2 ogniwa. Śruby H i L ustawione idealnie. Co mogę jeszcze zrobić?
tobo Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Hak prosty? Przerzutka prosta? Wkręć śrubę baryłkową na manetce o pół obrotu i sprawdź czy dźwięk zniknął (najpierw rzeczy powyżej).
Ychu Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Może trzeba się pobawić z naprezeniem linki. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
mes1234 Napisano 11 Czerwca 2017 Autor Napisano 11 Czerwca 2017 Na oko przerzutka wydaje się prosta. Baryłki żadnej nie mam przy klamkach bo posiadam szosówkę więc linki od razu pod owijkę idą. Jest możliwość naprężania linki przy samej przerzutce i tam dzisiaj pokombinuje. Trochę to dziwne dla mnie, że tylko na przełożeniach 4-5-6-7 jest hałas, jednostajny więc nie ma żadnego przekosu. Dzięki za razy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.