Skocz do zawartości

[napęd] problem z kompatybilnością

Misiekkox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam w swoim rowerze manetke tylnia indeksowana do korby na 7, natomiast sama korbe mam 9 i przerzutke tez na 9. Tak juz bylo gdy kupilem rower. Czy jak wymienie korbe na 7 i dodam dystans, czy jest mozliwosc wyregulowania przerzutki aby obsluzyla taka korbe? Pozdrawiam :)

Napisano

Sorki, zle napisalem, oczywiscie chodzilo mi o kasete, problem jest taki ze rower ma z 40 lat i manetki na ramie. Niestety nie ma juz takich manetek, ktore maja 9 indeksów z tylu. Sa tylko z 7 a nie wiem jak beda dzialac nieindeksowane, ktore tez ciezko jest znalezc w dobrym stanie w przystepnej cenie. Isnieje tez mozliwosc zamontowania klamkomanetek, ale te wykraczaja troche poza moj budżet. Wiec tak sie zastanawiam nad kaseta 7 i ewentualnie przerzutke 7, ale jezeli da sie wyregulowac ta co jest to byloby mega :P

Napisano

czy ja wiem czy to takie drogie? manetka 9s prawa nawet alivio to koszt 40zl używana, mogę ci podesłać link.

jak chcesz to ci klamkomanetki stef 65 3x9 sprzedam. powinniśmy się dogadać co do ceny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...