Skocz do zawartości

[Do 3000zł] MTB 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Szukam pomocy w wyborze roweru MTB 29er, mój wzrost 180 cm i 80 kg wagi. Początkowo zamierzałem kupić rower crossowy ale po dzisiejszej wizycie w sklepie stacjonarnym Gianta i przejechaniu się Giantem Roam 1 z 2017 roku stwierdziłem że to rower nie dla mnie, po pierwsze nie wygodny - przynajmniej w moim odczuciu i niestabilny, sprzedawca zaproponował mi jeszcze przejażdżkę Giantem Revel 29er 1 z 2017 roku i na nim jechało mi się zdecydowanie lepiej, sprawiał wrażenie bardzo stabilnego i ogólnie pozycja za kierownica bardzo mi odpowiadała i tutaj mam do Was pytanie czy w kwocie do 3000 zł ten Giant będzie najlepszym wyborem? czy w tej kwocie można znaleźć rower z lepszym napędem/amortyzatorem?. Ostatnio miałem okazję przejechać się jeszcze Krossem B4 z 2017 roku tylko że bardzo krótko ale też nie był za wygodny, mogę go mieć za około 2400 zł. 

Napisano

Rozumiem, ten Romet często się przewija z polecanych, nie widziałem jeszcze go na żywo ale ta rama jakoś brzydko wygląda, jutro podjadę do sklepu Rometa i mam nadzieje że będą go mieli. Czy jest jeszcze jakiś rower godny uwagi w tym przedziale cenowym ? w razie gdyby ten nie przypadł do gustu. 

Napisano

Dzisiaj byłem w kilku sklepach rowerowych i nigdzie nie maja tego Rometa, jedynie na zamówienie ale wtedy trzeba go kupić, dlatego czy możecie podać inny rower warty uwagi w tej kwocie ?? 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ostatecznie kupiłem Rometa mustanga 1 29" 2017 i jestem bardzo zadowolony, znalezienie tego roweru graniczyło z cudem ostatecznie kupiłem go przez telefon w sklepie na drugim końcu polski.

Napisano

jedynie na zamówienie ale wtedy trzeba go kupić,

W takim przypadku robisz zamówienie przez internet nawet jeśli sklep jest w bloku naprzeciwko (ważne, że umowa zakupu została zawarta przez internet a nie, że odebrałeś osobiście). Wtedy masz prawo do zwrotu (oczywiście nieużywanego roweru!). Ale spokojnie się przymierzysz i pooglądasz.

Ostatecznie kupiłem Rometa mustanga 1 29" 2017

Rady nie dotyczą Ciebie (bo już kupiłeś), ale może się komuś przydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...