polerski Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 Witam na jakie przełożenia wymienić wolnobieg aby prędkość byla wielksza?
seraph Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 Im mniejsza zębatka tym twardszy bieg, ale prędkość maksymalna to bardziej jednak od wytrenowania zależy. Bez problemu kupisz wolnobieg 13-XX, a jak chcesz mniej to trzeba koło pod kasetę zmianić - tam się zaczyna od 11T. Istnieje wolnobieg z zębatką 11T, ale to biały kruk i co najwyżej ciekawostka.
Sami12 Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 zawsze mozesz tez zmienic korbe, ostatnia koronke na wiekszy blat, no im mniejsze koronki z tylu tym twardsze przelozenie, im wieksze z przodu tym twardsze
piciu256 Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 na jakie przełożenia wymienić wolnobieg aby prędkość byla wielksza? Na kasetę, ale to wiąże się także z wymianą koła, według mnie warto szczególnie że rozwiązanie to jest także trwalsze oraz mocniejsze- jak się mocniej depnie to na wolnobiegu nie trudno złamać/ zgiąć oś (paru znajomych tego doświadczyło, ja na szczęście nie) ale jeśli chodzi o prędkość to raczej popracowałbym nad techniką pedałowania bo na przełoiżeniu 14x44 (zakładam że masz korbę 3x) bez problemu można jechać 50km/h, oczywiście z górki
Ychu Napisano 30 Maja 2017 Napisano 30 Maja 2017 Ja przy przełożeniu 42x14 wyciągnąłem 50 z gory kręcąc jak chomik. Teraz mam 44x11 , bo myślałem że mam mocną nogę - jednak nie [emoji14] Rzadko tego przełożenia używam bo nie ma gdzie a i noga słabo podaje [emoji14] Chociaż 60 wykręciłem. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.