Skocz do zawartości

[wolmobieg] 14-28T 7 rzedow

polerski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Im mniejsza zębatka tym twardszy bieg, ale prędkość maksymalna to bardziej jednak od wytrenowania zależy. Bez problemu kupisz wolnobieg 13-XX, a jak chcesz mniej to trzeba koło pod kasetę zmianić - tam się zaczyna od 11T.

Istnieje wolnobieg z zębatką 11T, ale to biały kruk i co najwyżej ciekawostka.

Napisano

zawsze mozesz tez zmienic korbe, ostatnia koronke na wiekszy blat, no im mniejsze koronki z tylu tym twardsze przelozenie, im wieksze z przodu tym twardsze

Napisano

na jakie przełożenia wymienić wolnobieg aby prędkość byla wielksza?

Na kasetę, ale to wiąże się także z wymianą koła, według mnie warto szczególnie że rozwiązanie to jest także trwalsze oraz mocniejsze- jak się mocniej depnie to na wolnobiegu nie trudno złamać/ zgiąć oś (paru znajomych tego doświadczyło, ja na szczęście nie) ale jeśli chodzi o prędkość to raczej popracowałbym nad techniką pedałowania bo na przełoiżeniu 14x44 (zakładam że masz korbę 3x) bez problemu można jechać 50km/h, oczywiście z górki ;)

Napisano

Ja przy przełożeniu 42x14 wyciągnąłem 50 z gory kręcąc jak chomik. Teraz mam 44x11 , bo myślałem że mam mocną nogę - jednak nie [emoji14] Rzadko tego przełożenia używam bo nie ma gdzie a i noga słabo podaje [emoji14] Chociaż 60 wykręciłem.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...