Skocz do zawartości

[kaseta] Shimano Acera 11-32 9rz. ocena zużycia

kamilbober

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Podejżewam że mojej kasecie należy się wymiana, ale chcąc się upewnić liczę na Waszą fachową opinię.

Otóż, po wymianie łańcucha zaczął on przeskakiwać tylko i wyłącznie na biegu 6  (w załączniku zdjęcia kasety). Wizualnie widać oznaki wytarcia się zębów ale nie są ona aż tak duże, więc nie mam 100% pewności. Proszę o opinię.

Przy okazji czy jako zamiennik mogę zastosować: XLS CS-HG80 9rz ?

Pozdrawiam.

post-185064-0-44646500-1494861016_thumb.jpg

post-185064-0-65052000-1494861017_thumb.jpg

Napisano

Nic dziwnego, że na 6 są problemy, na 5 też bym obstawił, że będą z nowym łańcuchem. Jak masz zamiar jezdzić 1 kaseta z jednym łańcuchem to cośs taniego polecam, może DNP za 35 zł - niekiedy występuje w tej cenie. Z Campą C9 akurat zużyją się w jednym czasie.

Napisano

Na szustym od góry, czyli na zdjęciu jest na 4 koronce, łańcuch nie zasłania uszkodzonej koronki. Na starym łańcuchu przejechałem ok 2tys. km. Okresowo ściągając i myjąc go. Mój błąd że nie skontrolowałem rozciągnięcia, może do tego by nie doszło tak szybko.

Dlatego jeśli już, to chcę kupić kasetę z wyższej grupy, którą polecacie aby pasowała z moim osprzętem?

Napisano

Podejżewam

szustym

rly...

mojej kasecie należy się wymiana

5'tce i 6'tce na pewno

chcę kupić kasetę z wyższej grupy, którą polecacie aby pasowała z moim osprzętem?

każda 9 rzędówka z zakresu 11/12-32/36, tylko skorygować ewentualną zmianę stopniowania na regulacji przerzutki
dobra jakość i znośna cena to deorki i slx'y, sram'a nie ogarniam, ale stawiałbym na odpowiedniki cenowe

zanim wrzucisz nową kasetę z łańcuchem sprawdź stan przednich zębów żeby ups nie było... przy droższej kasecie polecałbym jazdę na 3 łańcuchy blahblah

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...