wujmer Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Witajcie, mam rower kross vento 3.0 i licznik kross 309 przewodowy i mam problem z montażem. Bo albo jest szprycha zbyt blisko i uderza o odbiornik a jak daję na dalszą to znowu za daleko i musi być odbiornik przy samej oponie i raz łapie a raz nie sygnał.Jak mam poprawnie to zamontować?
Tatanka Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Przecież możesz jeszcze regulować wysokością czujnika.Nie musi być tak wysoko że odbiornik zaczepia o oponę
Gawel76 Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Pewnie ustawiłeś odbiornik prostopadle do szprych.Ustaw go trochę po skosie i zamontuj magnes.Nie ma siły musi działać
wujmer Napisano 1 Maja 2017 Autor Napisano 1 Maja 2017 Tak to wygląda na zdjęciu, to mój pierwszy licznik i szosa i nie wiem jak to rozwiązać.
Gawel76 Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Zamontuj magnes na szprychę bliżej widelca,odbiornik ustaw po skosie żeby nie zahaczał o magnes i powinno być ok.Tej gumowej podkładki nie musisz dawać
wujmer Napisano 1 Maja 2017 Autor Napisano 1 Maja 2017 Jak obniżam to jest większa a jak dam na tą bliższą szprychę to cały czas jest za blisko bo wadzi.
Tatanka Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 A jak dasz na bliższą szprychę,czyli tą którą zawadza.ale zmienisz położenie czujnika tak aby był bardziej z przodu widelca? Wtedy delikatnie się odsunie od szprychy Spróbuj też montować to znacznie niżej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.