Skocz do zawartości

[5000] Polecane MTB :) - 125 KG :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie w nowym sezonie !  :)

Czas zakupić nowy rower, poprzedni KTM Ultra Race 2016 został sprzedany na koniec sezonu ale to rozmowa na inny temat.

Od tygodnia przeglądam oferty w internecie

Na początku moim liderem był KTM Ultra 1964 2016 ale jego niestety już w sprzedaży nie ma, jest wersja 2017 ale tylko z trzema tarczami w korbie, ja chcę jedną, max. dwie  ;)

No i go znalazłem ....

Kato 7 AL - Secesja.pl

Co możecie powiedzieć o tym rowerze w tej cenie ?

To maksymalna cena jaką chce wydać na rower, jeżdżę rekreacyjne, raz w tygodniu jakieś górki się trafią.

Zależy mi na tym aby główka ramy była taper w celu łatwiejszej rozbudowy i sztywne obydwie ośki, a w tej cenie ma je tylko ten GHOST i któryś KROSS bodajże, ale marki KROSS nie chciałbym za bardzo kupować ....

Czy w tej cenie to dobry rower i nie szukać dalej ? Czy może jednak szukać ?

i tak z ciekawości, z racji tego iż jestem totalnym amatorem przyjemnej jazdy, czy nie wystarczyłby po prostu ten rower : 

Marlin 6 | Trek Bikes (PL)

W czerwonej wersji wygląda bardzo obiecująco  :)

ps.

190 cm wzrost i 125 kg wagi, no właśnie WAGA 125 KG !

Napisano

beskid kolego ten ghost ma sztywne osie, a piasty to deore, wchodziłeś na linka ?

A rower który mi zalinkowałeś to w ogóle inny harakter jazdy ... No i kolor zupełnie nie ten :)

Napisano

Kato 7 AL nie ma sztywnych osi i nie kłuć się ze mną na ten temat. Piasty to Deore czyli również lipa. 

Co do Dartmoora to jaki niby charakter jazdy?? Co nie pojedzie po pagórkach?? Kolor nie pasi?? No to szukaj pod kolor. Powodzenia. Zaproponowałem coś co ma szansę znieść Twoją wagę. Są jeszcze dość solidne i nieżle wyposażone Unibiki. 

Napisano

beskid to nie wiem co mi się uroiło w głowie, zobaczyłem że piasty to Deore QR, byłem pewny że to sztywne osie ....

I nie odbieraj tego jako kłótnie, to po prostu konwersacja :)

A taki KROSS ? https://www.goride.pl/mtb-29/kross-level-b8-2016?from=listing&campaign-id=20

Boje się tej marki bo trochę o pękajacych ramach się naczytałem, ale ten ma na pewno sztywne osie :)

Unibike expert mi się podoba, No i dopuszczalna waga to 145 kg :)

A jest jakaś propozycja w tej cenie poza kross aby były sztywne osie ?

Olek ciekawa propozycja ale cena już nie ta, a co myślicie o rowerach Btwin ? Ich wyższe modele mają sztywne osie :)

Aha Beskid mi chodziło charakter jazdy w sensie że geometria ramy jest zupełnie inna niż w klasycznych góralach. A kolor no cóż. Rzecz gustu :)

Napisano

Przykro mi ale bał bym się kupić Krossa. 

Co do obu osi sztywnych to niestety ale nie ma wielkiego wyboru. I też nie przeceniał bym tego rozwiązania. W przypadku dobrego amora zwykła oś wystarcza a tył to już zupełnie jest bez celowy. 

Marka z Deca jest bardzo dobra ale jak mi się wydaje oni chyba nie mają na ten rok oferty na 29er. Chyba, że się mylę. Duży minus to koła bo nie mam dobrego zdania o Mavicach. I tylko 24 szprychy do tego proste więc nie łatwo je naprawić jak strzeli choćby jedna. 

Niektórych mocno pogięło co do tematyki "trailu" i już jak coś ma dajmy na to 67* na główce to już tylko na tyranie po górach się nadaje. To nie jest przytyk do Twojej osoby tylko taka ogólna uwaga. W tym Primalu może nie pasować Ci tylko kolor. Cała reszta w tym geo jest do akceptacji przy doborze odpowiedniego rozmiaru ramy. 

Osobiście albo ten Primal chociaż kolor ciut mnie razi albo Unibike Expert 29er. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...