Skocz do zawartości

[Zimówka]Co kupić za 1000zł

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Marzy mi się zimówka za cenę ok 1000zł

Na poprzedni sezon kupiłem rower Tour De France na osprzęcie TX+widelec SR XCT reszta najgorszy marketowy osprzęt. Obecnie wszystko nadaje się na złom może poza ramą

Chciał bym żeby miała lepszy osprzęt od Shimano TX żeby były tarczowe hamulce i widelec lepszy od RST Gila/SR XCT

Najlepiej coś ze starszych modeli 2008-2011

W 2012 kupiłem Meridę AM500D za 1500zł całkiem przyzwoity sprzęt jak za takie pieniądze teraz jak przeglądam aukcję w tej cenie to krew mnie zalewa. Same marketowe rowery. Podajcie nazwy modeli z tamtych czasów (2008-2011) albo starsze jakie mógł bym brać pod uwagę

Napisano

Poniżej 1000 zł nie znajdziesz nic takiego. Osprzęt może być ok, ale o widelcu zapomnij. Modele z tamtych lat na RS Tora zaczynają się od 1300-1500 zł i to jest i tak rower do gruntownego serwisu, a komplet uszczelek do Tory to jest ok. 100 zł. Jakieś Marzoki, albo Manitou to jeszcze większy problem, bo o uszczelki trudno.

Zastanowiłbym się raczej, czy amorek jest taki niezbędny zimą, bo nie dość, że jest zamulony od chłodu to jeszcze żre go solone błoto i może się okazać, że po jednym sezonie korozja go zniszczyła. Zimówka to raczej sztywny rower, a jako namiastkę amortyzacji dałbym szeroką oponę na przód nie pompowaną przesadnie. Taki rower na retro-ramie z dobrej stali można już za 600 zł dostać, a to jest lepsze niż byle jakie alu. Tyle, że znowu tarcze odpadają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...