an2508374 Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Witam, mam problem z ustawieniem tylnej przerzutki. Na manetce wzkazuje mi bieg 1, a tak naprawdę jest bieg 4. Proszę o pomoc.
KonradCK Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Jeżeli na przerzutce ustawione już skrajne przełożenia polecam pokręcić baryłką przy manetce/ wózku. ja nauczyłem się regulacji z tego nagrania.
Fenthin Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Podstawowe pytanie. Manetka obsługuje cały zakres kasety i problem to jedynie złe wskazanie czy nie masz możliwości ustawienia określonych przełożeń?
Marcin86Poznan Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Najważniejsze to ustawić zakres przerzutki inaczej można sobie kręcić baryłką 10 lat;) Ja dziś odebrałem nowy rower niby wstępnie ustawiony i przerzutka tylna wcale nie miała ustawionych zakresów i działała jak chciała;)
Gość Napisano 19 Kwietnia 2017 Napisano 19 Kwietnia 2017 Odkręć śrubę od przerzutki, ustaw manetkę na najwyższy bieg, naciągnij linkę i dokręć. Powinno pomóc, reszta to kwestia regulacji, przynajmniej tak mówi teoria.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.