firzu Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Noszę się z zamiarem wymiany mojego starego c50 na xt-ka i zastanawiam się czy bedzie jakimś problemem to, że kąt nachylenia rury podsiodłowej wynosi u mnie 73 stopnie. Z tego co widzialem to xt pracuje przy kątach 66-69. Jakie mogę napotkać problemy po zakupie takiej przerzutki :question: Regulacja może być trudniejsza :question: A jeśli xt się nie nadaje to co byście mi polecili.
Rulez Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Przerzutka będzie pasowała , ponieważ kąt 66-69 jest mierzony pomiędzy rurą podsiodłową a dolnymi rurkami tylnego trójkąta i na pewno mieści się w tych granicach , kąt 73 stopnie o którym piszesz jest mierzony pomiędzy rurą podsiodłową a linią łączącą oś tylnego koła z osią przedniego koła .
firzu Napisano 30 Września 2006 Autor Napisano 30 Września 2006 Z tej specyfikacji wyciągnąłem takie wnioski i wydaje mi się, że mam racje ale ocencie sami bo ja w tym trochę zielony jestem Niby ramkę mam starszą ale geometria się chyba nie zmieniła.
Rulez Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 W tej specyfikacji jest podany kąt między rurą podsiodłową a linią łączącą osie kół - a nie o ten kąt chodzi ! Chodzi o inny kąt zaznaczony przeze mnie na czerwono !!! Dotarło ???
firzu Napisano 30 Września 2006 Autor Napisano 30 Września 2006 No to fajnie, że z kątem nie będziemy problemu. Nie stresuj się aż tak bardzo - szkoda zdrowia Dzisiaj słabo jarzę bo cały dzień mnie głowa boli :025:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.