Adrian589 Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Wczoraj postanowiłem rozkręcić mostek, ale w tym miejscu, w którym wchodzi on do ramy. :030: Wyjąłem ten gumowy korek u samej góry, wewnątrz ujrzałem śrubę imbusową i zacząłem wykręcać. Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nie mogę go z powrotem złożyć Wciskam tą, dosyć długą śrubę i nie mogę jej dokręcić. Ona powinna chyba się w coś wkręcić, żeby łączyć się z widelcem. Jak to dokładnie jest?? Proszę o pomoc!!! :!!: P.S. Jeśli trzeba, mogę dołączyć fotki!
stasiek Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Jak się domyślam, chodzi o skręcane stery . Nie jestem pewien, ale ta śruba ma chyba złapać jakąś nakrętkę w rurze sterowej. Nie wiem jak to dokłanie zrobić, ale myślę, że odwrócenie roweru do góry nogami może pomóc.
ralf Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało
Adrian589 Napisano 1 Października 2006 Autor Napisano 1 Października 2006 a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało Dzięki sprawdziło się!
Żbik Napisano 2 Października 2006 Napisano 2 Października 2006 Trochę szybsza i "fachowa" porada: nigdy nie wykręcaj tej długiej śruby z klina (tego co nazywacie "ściętym wałkiem"). Wykręcasz kilka obrotów aż główka śruby wysunie się z mostka i lekko uderzasz w nią młotkiem. Powoduje to wybicie klina z mostka. Potem wyciągasz cały mostek wraz z klinem i śrubą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.