strzelba Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Witajcie, zbieram się do zakupu swojego drugiego Gianta (mój aktualny staruszek Rincondisk ma już dość po 18latach). Potrzebuję roweru głównie na szybkie wypady poza miasto, do lasu i na asfaltowe ścieżki. Teren płaski i lekko pagórkowaty, lubię się powściekać czasem. Poza tym potrzebuję swojego nowego rumaka na dojazdy do pracy - 30km w jedną stronę po asfaltowych ścieżkach i trochę szutrach. Mój dotychczasowy wybór padł na dwa nieco różne modele Gianta: Anyroad1 lub Toughroad slr1. Pomożecie w wyborze? Czy do Anyroada można od bidy zamontować jakiś bagażnik do sakw? Napaliłem się na baranka z tego względu iż bardzo dobrze wspominam swoją pierwszą prawdziwą "kolarkę" Rometa a poza tym na moim "góralu" drętwieją mi nadgarstki (trochę lepiej po zmianie gripów ale nadal). Z góry dziękuję
Ruff Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Ja wybrałem Toughroad SLR1 właśnie z powodu montowania sakwy z przodu i z tyłu. Druga sprawa, że szukałem roweru o bardziej rekreacyjnej sylwetce przy jeździe, bo nigdy nie miałem roweru z barankiem Na codzień mam zdjęte bagazniki, robię około 30-40km dziennie. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Tu masz recenzję tego modelu. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
strzelba Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Napisano 3 Kwietnia 2017 Dzięki wielkie za wskazówkę. Mnie właśnie "baranek" pociąga swoją ergonomią. Jeździłem po sklepie ostatnio nawet na Anyroad2 i zakochałem się właśnie w ergonomii... tylko się obawiam, że będę musiał tachać plecak do pracy przez 30km... czasem z zakupami.
Ruff Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Na kanale o tego typa jest jeszcze recenzja anyroad2 i CoMax. Jedynki chyba nie ma. W każdym razie może pomoże Ci w wyborze. Jeśli nie zamierzasz korzystać często z sakw co jest sensowne przy długich wyjazdach i wolisz baranka, to bierz Anyroad, a będziesz zadowolony pewnie. Wpisz w google "bikepacking", a zobaczysz ile rzeczy można upchnąć na rowerze niekoniecznie w sakwach. Nie wiem czy brałeś pod uwagę, ale zerknij na Trek 920Disc. Ma bagażniki i baranka na którym Tobie zależy
strzelba Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Napisano 4 Kwietnia 2017 Dzięki wielkie. Ten Trek jest fajny - ale ta cena Generalnie zauważyłem, że w przypadku rowerów Trek stosunek ceny do osprzętu nie jest korzystny... Chyba jednak zdecyduje się na Anyroad. Czy ma ktoś model z 2017 roku? Jakieś opinie? .... UPDATE Kurczę, trochę poczytałem o tym Treku i coraz bardziej mi się podoba ten rower... Czy tam widelec jest z włókna węglowego ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.