Skocz do zawartości

[do 5000] Giant Anyroad1 vs Toughroad slr1codzienna jazda 60km plus weekendowe wściekanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

zbieram się do zakupu swojego drugiego Gianta (mój aktualny staruszek Rincondisk ma już dość po 18latach).

Potrzebuję roweru głównie na szybkie wypady poza miasto, do lasu i na asfaltowe ścieżki. Teren płaski i lekko pagórkowaty, lubię się powściekać czasem.

Poza tym potrzebuję swojego nowego rumaka na dojazdy do pracy - 30km w jedną stronę po asfaltowych ścieżkach i trochę szutrach.

Mój dotychczasowy wybór padł na dwa nieco różne modele Gianta: Anyroad1 lub Toughroad slr1.

Pomożecie w wyborze?

Czy do Anyroada można od bidy zamontować jakiś bagażnik do sakw?

Napaliłem się na baranka z tego względu iż bardzo dobrze wspominam swoją pierwszą prawdziwą "kolarkę" Rometa a poza tym na moim "góralu" drętwieją mi nadgarstki (trochę lepiej po zmianie gripów ale nadal).

Z góry dziękuję

Napisano

Ja wybrałem Toughroad SLR1 właśnie z powodu montowania sakwy z przodu i z tyłu. Druga sprawa, że szukałem roweru o bardziej rekreacyjnej sylwetce przy jeździe, bo nigdy nie miałem roweru z barankiem Na codzień mam zdjęte bagazniki, robię około 30-40km dziennie.

254969d0167c7f09ed3a8e65f46c8d1f.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Tu masz recenzję tego modelu.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dzięki wielkie za wskazówkę. Mnie właśnie "baranek" pociąga swoją ergonomią. Jeździłem po sklepie ostatnio nawet na Anyroad2 i zakochałem się właśnie w ergonomii... tylko się obawiam, że będę musiał tachać plecak do pracy przez 30km... czasem z zakupami.

Napisano

Na kanale o tego typa jest jeszcze recenzja anyroad2 i CoMax. Jedynki chyba nie ma. W każdym razie może pomoże Ci w wyborze. Jeśli nie zamierzasz korzystać często z sakw co jest sensowne przy długich wyjazdach i wolisz baranka, to bierz Anyroad, a będziesz zadowolony pewnie.

Wpisz w google "bikepacking", a zobaczysz ile rzeczy można upchnąć na rowerze niekoniecznie w sakwach.

50e9867625d20da86ed3a567c49ad1e6.jpg

Nie wiem czy brałeś pod uwagę, ale zerknij na Trek 920Disc.

Ma bagażniki i baranka na którym Tobie zależy

6e1d65da6bb30b31d8792039226b6d8a.jpg

Napisano

Dzięki wielkie. Ten Trek jest fajny - ale ta cena :)

Generalnie zauważyłem, że w przypadku rowerów Trek stosunek ceny do osprzętu nie jest korzystny...

Chyba jednak zdecyduje się na Anyroad. Czy ma ktoś model z 2017 roku? Jakieś opinie?

....

UPDATE

Kurczę, trochę poczytałem o tym Treku i coraz bardziej mi się podoba ten rower... Czy tam widelec jest z włókna węglowego ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...