q1980 Napisano 31 Marca 2017 Napisano 31 Marca 2017 Witam wszystkim, wstępnie wybrałem sobie kilka modeli typu gravel/przełaj tj. 1. FUJI TREAD 2. MERIDA CYCLO CROSS 3. AUTHOR RONIN 4. AUTHOR AURA XR Typ tych rowerów jest niestety dalej mało popularny w sklepach stacjonarnych, a jeśli zdarzają się to tylko wybiórczo pojedyncze egzemplarze (np. meridę cyclo crossa 300 znalazłem w sklepie w Krakowie w rozmiarze 54). Problem jest w tym, że przed zakupem wolałbym przymierzyć rower i spróbować przynajmniej 2 sąsiednie rozmiary, tym bardziej, że te rowery nie są tanie i lepiej kupić od razu właściwy. Czy moglibyście polecić sklepy, gdzie te rowery z dużym prawdopodobieństwem będą fizycznie w różnych rozmiarach, najlepiej w Krakowie, ale może być oczywiście w każdym z sąsiednich województw np. w śląskim. Dobrze by było, żeby rowery w ramach jednej marki były w jednym sklepie, szczególnie chodzi o mniejsze rozmiary. Z góry dziękuje za pomoc.
Looser Napisano 31 Marca 2017 Napisano 31 Marca 2017 Kiedyś szukając szczęścia z selle italia natknąłem się na taki sklep Activa z Rudy Śląskiej, muszę przyznać że ilość rowerów na hali była przytłaczająca, czułem się troszkę jak dziecko w disneylandzie... Na stronie mają tam trochę przełajek i graveli
c1ach Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 To może być niezły trop. W Activii (rower.com.pl) kupowałem rower kilka lat temu. Podejście było mocno w stronę klienta, napisz do nich, pewnie będą mogli coś załatwić.
q1980 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Napisano 1 Kwietnia 2017 Dziękuje za podpowiedzi, własnie myślałem o tym sklepie z Rudy Śląskiej, bo widziałem zdjęcia wnętrza z ich strony - tam też uderzę w pierwszej kolejności. A jest jeszcze jakiś inny sklep z dużym asortymentem, do którego można by się udać jakby tam jednak nie było rozmiarów dla mnie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.