helmutonus Napisano 31 Marca 2017 Napisano 31 Marca 2017 Zdecydowałem ,ze poszukam jednak roweru z hamulcami V-brake zamiast tarcz . moje parametry : waga 100 kg , wzrost 182 cm , przekrok ok 80 cm (jak mierze różnie wychodzi ) przeznaczenie : asfalt, drogi polne , drogi leśne czyli miasto i najbliższe okolice (stąd wybór roweru crossowego) cel : rekreacja (żadne tam wyscigi) , czasem dłuższe wycieczki np 50 km (wiem, dla was to krótsze wycieczki ) na rowerze nie jeździłem od lat , teraz zamiast siedziec w domu mam zamiar sie troche rozruszac , moja wiedza na temat rowerów jest czysto teoretyczna na te chwilę , zaczerpnięta w dużej mierze także na tym forum zakup internetowy odpada , planuje zakup stacjonarny nie bedę pewno odkrywczy , wydaje sie ,ze najlepsze rowery w tej cenie z V-brake to polecane czesto : - Unibike Crossfire - Unibike Viper (jeden z faworytów) dziś trafiłem na to : Leader Fox Sumava Gent 2016 http://www.leaderfox.pl/2549-zl-sumava-gent-2016-c11-k2016-i298.pl.html wydaje mi sie ,ze amortyzator dobry , korba octalink ? , przerzutka tylna to deore SLX z tego co widze na zdjeciu , no i sklep/serwis pod nosem , po Unibike musze jechac z 35 km co powiecie o tym rowerze ? może jakies jeszcze inne propozycje rowerów ok 2000 zł na V-brake ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.